یاران همراه ، سلام . این بار دکتر پیج تصمیم دارد لیستی 10 نفره از حاذق ترین متخصصین طب مکمل و اختصاصا بهترین دکتر طب سنتی به حضورتان ارائه نماید. از یاد نبریم که متخصصین این حوزه پزشکی در کنار پزشکان طب کلاسیک به درمان شما کمک میکنند و در کنار این متخصصین قرار میگیرند نه در مقابلشان ، و مکمل آنها هستند نه جایگزینشان . در ایران، از سال ۱۳۸۶ از میان پزشکان عمومی داوطلب، توسط برگزاری آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی پزشکانی برای گذراندن دوره تخصصی طب سنتی در دانشگاههای علوم پزشکی انتخاب میشوند.
این پزشکان پس از گذراندن دوره 4 تا 5 ساله و چاپ مقالههای تخصصی در ژورنالهای معتبر و دارای درجه ISI موفق به دریافت درجه دکترای تخصصیشده و عنوان«متخصص طب سنتی» را اخذ میکنند. تاکنون دهها پزشک با این عنوان از دانشگاههای علوم پزشکی سرتاسر کشور فارغالتحصیل شده و در حال خدمت در حوزۀ طب سنتی ایران هستند . باشد که عافیت میهمان همیشگی جسم و جانتان باشد. با دکتر پیج همراه شوید.
طب سنتی
به کار بردن داروهای گیاهی و طبیعی توسط افراد از زمانهای گذشته با هدف برطرف کردن بیماری مرسوم بوده است. امروزه دکتر طب سنتی با گذراندن دورههای آموزشی متفاوت و کسب تجربه کمک میکند تا ضمن پیشگیری از بروز بیماری با استفاده از شیوههای سنتی بتواند تکنیکهای درمانی را اجرا کند. طب سنتی در مقابل با طب مدرن یا پزشکی، عدم برقراری تعادل میان مزاج و اخلاط را دلیل بیماری میداند.
1- دکتر حسین خیراندیش ( متخصص طب سنتی )
بیوگرافی
ایشان یکی از نوادر روزگار در علم طب بویژه طب سنتی هستند و به دلیل سطح بالای علمی، حکیم حسین خیراندیش را پدر طب سنتی ایران می نامند.
این استاد دانشمند بسیاری از بیماری های که علم کلاسیک طب از درمان آن ناتوان است بوسیله روش های طب سنتی و برخی ابداعی مختص خود به راحتی درمان می کند و در این زمینه بسیار توانمند هستند.
استاد حسین خیراندیش شاگردان بسیاری را پرورش داده که برخی از آنها در بین مردم شناخته شده هستند و به امر طبابت مشغولند.
2- دکتر غلامرضا کردافشاری ( متخصص طب سنتی )
بیوگرافی
تدریس دروس کلیات و امور طبیعیه، اسباب و علل، اعمال یداوی و جراحی های صغیر، کارورزی 1 و 2 برای دانشجویان دکترای تخصصی طب وداروسازی سنتی
تدریس اصول و مبانی طب سنتی ویژه دانشجویان برتر و استعدادهای درخشان دانشگاه های مختلف کشور از جمله مشهد، شیراز، قزوین، همدان، بابل و…
مدرس کارگاه های مبانی طب سنتی برگذار شده توسط وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی
مدرس کارگاه های مختلف در کنگره های علمی سراسر کشور، ارائه سخنرانی و…
داوری مقالات و پایان نامه های طب سنتی
ارائه 8 مقاله مرتبط با طب سنتی در کنگره های مختلف داخلی و خارجی
عضو هیئت داوران کنگره طب الرضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رئیس مرکز بهداشتی درمانی شهر کیاسر استان مازندران
رئیس اورژانس 115 شهر کیاسر استان مازندران
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان مازندران
3- دکتر مهدیه صنعتگر ( متخصص طب سنتی )
بیوگرافی
کارشناس طب سنتی و مزاج شناسی از دانشگاه ارمنستان
عضو فعال مرکز همایش بین المللی طلای سبز دانشگاه شهید بهشتی
عضو رسمی مرسسه تحقیقات حجامت ایران
دارای مدرک فوریت های پزشکی و امدادگر اورژانس
سالها تجربه و فعالیت گسترده در زمینه ی تعیین , اصلاح و تغییر مزاج , همچنین انجام حجامت های تخصصی و هیرودوتراپی (زالودرمانی) به روش کاملا علمی و تخصصی
درمان به وسیله بادکش های گرم
رفع اختلالات سیستم عصبی و درمان بیماریهای مقاوم به درمان دارویی
باطب سوزنی
4- دکتر حسین روازاده ( متخصص طب سنتی )
بیوگرافی
دکتر حسین روازاده (دارای مدرک پزشکی عمومی از دانشگاه تهران به شماره نظام پزشکی ۵۸۲۹۰) در بیست و شش مرداد ماه سال ۱۳۳۵ هجری شمسی مصادف با عاشورای حسینی سال ۱۳۷۶ هجری قمری در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود.
خانواده ایشان از امکانات مادی خیلی خوبی برخوردار نبودند ولی دکتر با کار کردن و تلاش موفق به اخذ مدرک دیپلم گردیدند و سپس خدمت سربازی خود را در نیروی هوایی گذراندند ایشان در دوران انقلاب همپای دیگر مردم غیور ایران زمین در تظاهراتها حضور فعالی داشتند.دکتر روازاده برای ادامه تحصیل، عازم کشور ایتالیا شدند و پس از آشنایی با زبان آن کشور در رشته پزشکی مشغول به تحصیل گردیدند.
پس از اتمام تحصیلات مجدداً به کشور ایران بازگشتند و در دانشگاه تهران نیز طبق قوانین مربوط به فارغ التحصیلان خارج از کشور، دوره های در نظر گرفته شده را با موفقیت گذراندند و مدرک آن دانشگاه را نیز اخذ کردند و با وضعیت پزشکی کشور و نوع بیماریهای رایج کاملاً آشنا شدند.
دکتر روازاده سپس در خصوص مواد غذایی تحقیقات فروانی نمودند تا مواد غذایی که در دوران قدیم مورد استفاده قرار می گرفته و مورد تایید حکمای ایرانی نیز بوده اند و یا آن دسته از مواد غذایی را که آنان مردم را از خوردن و استفاده نهی می کردند را شناسایی کنند و در این زمینه کتب قدیمی و نظریات حکما را نیز مورد مطالعه قرار دادند و طب سنتی را بیش از پیش فرا گرفتند.
در این میان با مطالعه احادیث و روایات مربوط به طب اسلامی با گنجینه با ارزش و بی بدیلی که متصل به وحی الهی و کلام حق تعالی بود نیز آشنا شدند.حکیم دکتر روازاده در اولین کنفرانس بینالمللی طب اسلامی ایرانی، از سوی برگزار کنندگان اولین مجمع جهانی طب بوعلی لقب پدر طب اسلامی ایرانی را دریافت نمود. این نشان توسط حکیم خیراندیش به حکیم دکتر روازاده اهدا گردید.
5- دکتر محمد عزیزخانی ( پزشک طب سنتی )
بیوگرافی
متولد خرداد ۱۳۵۰، متاهل و دارای دو فرزند
۲٫ تحصیلات مقطع متوسطه، در دبیرستان کمال تهران ( یکی از پنج دبیرستان سطح اول کشور )
۳٫ اخذ مدرک دکترای پزشکی، در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه علوم پزشکی تهران
۴٫ متخصص طب سنتی MD.Phd (فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران )
۵٫ موسس و مدیرعامل اولین و بزرگترین سازمان مردم نهاد (NGO) در حوزه طب سنتی در ایران به نام: (( جامعه احیاگران طب سنتی ایران ))
۶٫ اخذ مقام مشورتی از Ecosoc ( سازمان ملل )
۷٫ اخذ نشان درجه یک خدمت به گسترش و احیای طب سنتی- ایرانی
۸٫ مؤسس درمانگاه شبانه روزی اسراء ( اولین کلینیک کشور با رویکرد تلفیق طب سنتی و طب کلاسیک )
۹٫ دو سال طبابت در روستاهای استان کردستان در سال های ۱۳۷۸-۱۳۷۶ (طرح خدمت پزشکان در مناطق محروم )
۱۰٫ طبابت در شهر تهران، به شیوه طب سنتی از سال ۱۳۷۸ تا کنون
۱۱٫ عضو بنیاد نهضت علوم و طب اسلامی قم
۱۲٫ مدرس دوره های آزاد طب سنتی و گیاهان داروئی در دانشگاه تهران
۱۳٫ مدرس دوره های طب سنتی در پژوهشکده گیاهان دارویی (جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران )
۱۴٫ مدرس دوره های طب سنتی در جهاد دانشگاهی ( دانشگاه علوم پزشکی قم )
۱۵٫ مدرس طب سنتی در دانشکده طب سنتی ( PHD ) دانشگاه علوم پزشکی تهران
۱۶٫ تدریس و برگزاری کارگاه های آموزشی دوره های ( PHD تخصص طب سنتی ) در دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، بابل، تبریز، شاهد و … .
۱۷٫ عضو هیئت مؤلفین فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی
۱۸٫ عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات حجامت ایران از سال ۱۳۷۹
۱۹٫ عضو شورای سیاست گذاری مؤسسه تحقیقات حجامت ایران از سال ۱۳۸۰
۲۰٫ دارای مجوز رسمی ” حجامت ” از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۲۱٫ دارای مدرک آموزش تغذیه، طب اسلامی و طب سنتی دوره های آزاد دانشگاه تهران
۲۲٫ دارای مدارک سطح مقدماتی و پیشرفته انرژی درمانی از مرکز توسعه و اطلاعات سلامت و انرژی از کشور ایتالیا
6- دکتر فاطمه نجات بخش ( متخصص طب سنتی )
7- دکتر رضا منتظر ( متخصص طب سنتی )
8- دکتر ناصر رضایی پور ( متخصص طب سنتی )
9- دکتر محسن ناصری ( متخصص طب سنتی )
بیوگرافی
دكتر محسن ناصري دانشیار فارماكولوژي دانشگاه شاهد می باشد. آشنایی با طب سنتی ایشان از سال 1361 با دیدار با استاد مرحوم دکتر سید جلال مصطفوی کاشانی شروع می گردد.
ایشان در زمینه توسعه طب سنتی ایران سمت های مختلفی را عهده دار شده اند از جمله شوراي تدوين و بررسي فرآوردههاي طبيعي معاونت دارو و غذا در وزارت بهداشت، عضویت در شبكه تعيين استراتژي گياهان دارويي معاونت پژوهشي وزارت بهداشت؛ عضویت در شوراي آموزش پزشكي سنتي و مكمل.
همچنین عضویت در هیات ممتحنه و ارزشیابی رشته طب سنتی ایران، عضویت در هیأت ممتحنه و ارزشیابی رشته تاریخ و متون پزشکی ایران، عضویت پیوسته در شاخه حکمت طب اسلامی و سنتی فرهنگستان علوم پزشكي، رئیس مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه شاهد.
سوابق تحصیلاتی
ايشان سوابق تحصیلاتی و علمی ارزنده ای دارا می باشند و مقالات متعددي در مجامع علمي ارايه کرده اند که در نشريات معتبر داخلي و خارجي به چاپ رسيده است و در کنار آن به تربیت و راهنمایی پایان نامه های دانشجویان فراوانی در زمینه طب سنتی را برعهده داشته اند. در راستای احیای میراث عظیم و گرانقدر طب سنتی ایران ، ایشان پایه گذار و مجری طرح احیای میراث مکتوب طب سنتی ایران بوده اند و کتابهای متعددی در این زمینه به چاپ رسانیده اند.
10- دکتر حمیداله افراسیابیان ( متخصص طب سنتی )
بیوگرافی
1 – متخصص طب سنتی (PHD) از دانشگاه علوم پزشکی شیراز.
2 – پزشک فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی ایران (تهران).
3 – دوره تخصصی نفرولوژی از دانشگاه علوم پزشکی ایران.
4 – دکترای حکمت از وزارت بهداشت و آموزش پزشکی پاکستان.
5 – مخترع کرم پلاکتی جوان کننده و لیفتینگ پوست با ثبت اختراع به شماره 92486 و تاییدیه مرکز علوم و آموزش کانادا.
6 – اکتشاف و طراح داروسازی آنتی بیوتیک فیوسیدیک اسید برای اولین بار در ایران با همکاری دانشگاه استرالیا.
7 – مدرس کتاب قانون ابن سینا بصورت دوره دو ساله در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
8 – سرپرست و دبیر علمی دبیرخانه طب سنتی و مکمل انجمن حمایت از بیماران دیابتی کشور.
9 – دریافت کننده نشان بین المللی راهبردی کیفیت آموزشی (ISLQ) از اتحادیه اروپا (مارس ۲۰۱۵ مادرید).
10 – مترجم کتاب قانون ابن سینا و تالیف کتاب جامع غمز (رگ گیری) برای اولین بار در کشور، کتاب سلسله درسهایی از قانون، کتاب الگوریتم تشخیص مزاج، کتاب مبانی غمز، تحقیق و تصحیح کتاب درع الصحه.
11 – مدعو رسمی شبکه خبر ایران برنامه نبض در زمینه مباحثات طب سنتی.
12– مدرس دوره دو ساله کتاب قانون ابن سینا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.
13 – سخنرانی و مقاله در زمینه های مختلف در کشور پاکستان، مالزی، ارمنستان، امارات متحده عربی.
14 – موسس و مدیر آموزشگاه فنی و حرفه ایی دانش ابن سینا سازمان فنی و حرفه ای ایران وابسته به وزارت کار و تامین اجتماعی با رشته های فن آوری سلامت طب ایرانی و گیاهان دارویی.
آشنایی با طب سنتی
سازمان بهداشت جهانی به مجموعهای از مهارتها، دانش، روشهای مطابق با نظریهها، باورها و تجربههای بومی در فرهنگهای مختلف را با عنوان طب سنتی معرفی میکند. تمامی این تکنیکها به منظور حفظ سلامت افراد، پیشگیری و تشخیص بیماریهای مختلف به کار برده میشوند.
طب سنتی در برخی موارد مجموعهای عظیم از مهارتهای عملی و نظری است که از نسلی به نسل دیگر انتقال داده میشود. استفاده از طب سنتی در دنیای امروز به نحوی است که افراد بسیاری با کمک آن برای رفع نیازهای درمانی و مراقبتهای بهداشتی خود پرداختهاند. هرچند اشخاص برای درمان خود به دکتر گیاهی مراجعه میکنند و از داروهای طبیعی و غیر شیمیایی استفاده میکنند، اما نباید این موضوع جای خود را به مراجعه به متخصص دهد.
طب سنتی برگرفته از فرهنگ و تمدن یک جامعه است که در کشورهای مختلف میتواند شیوههای درمانی ساده و قابل دسترس همگان اما متفاوت را ارائه دهد. در کشور ما نیز طب سنتی از دیرباز تا کنون با هدف پیشگیری، تشخیص، کنترل و درمان بیماریهای گوناگون به کار برده میشود. عمدهترین هدف طب سنتی ایران، رعایت کردن شش فاکتور مهم در حفظ سلامتی افراد برای جلوگیری از ایجاد مشکل است. این پارامترها عبارتاند از:
- هوا
- مواد غذایی و نوشیدنی
- استراحت، خواب و بیداری
- داشتن فعالیت جسمی و کسب آرامش
- انجام فعالیتهای ذهنی و به دست آوردن روحی آرام
- تخلیه و نگه داری
بهترین دکتر طب سنتی با تجویز داروهای طبیعی کمک میکند تا با شناسایی مزاج افراد، تعادل از بین رفته این مورد با اخلاط را ایجاد کند. به عنوان مثال اگر فردی دارای مزاج یا طبع گرم باشد نیاز است تا از داروهای با مزاج سرد برای برقراری تعادل استفاده شود.
به کار بردن طب سنتی در ایران توسط افرادی مانند ابوعلی سینا و ذکریای رازی با قدمت ۳۰۰۰ ساله اشاره به سبک زندگی صحیح افراد جامعه دارد. بهرهمندی از برنامه غذایی مناسب با مزاج و مشخصات جسمانی افراد از اهداف طب سنتی است که این موضوع در کتابهای دانشمندان و پزشکان ایرانی وجود دارد.
امروزه طب سنتی کشورهایی مانند چین و هند موفق شدهاند تا با بهرهمندی از گیاهان دارای خواص دارویی بتوانند بسیاری از مشکلات و حتی بیماریهای صعب العلاج را درمان کنند. هرچند در دنیای طب مدرن نیز اکثر داروهای تولید شده با منشأ طبیعی تولید و در اختیار بیماران قرار داده میشود.
اصول طب سنتی و آشنایی با انواع مزاجها
متخصص طب سنتی میداند که اصول طب سنتی بر اساس شناسایی مزاج افراد و شناخت اخلاط چهارگانه استوار است. خلط مادهای است که در مرحله اول هضم غذا به صورت روان و مرطوب تولید میشود و سپس وارد رگها و جریان خون خواهد شد.
هر خلط دارای ویژگیهای مخصوص به خود است که میتوان آنها ره به صورت زیر دستهبندی کرد:
- دم یا خون که مربوط به عنصر هوا است و بیشتر در فصل بهار به وجود میآید.
- صفرا که بیشتر در فصل تابستان رخ میدهد و عنصر آن آتش است.
- سودا که خاک عنصر مرتبط با آن به حساب آمده و مربوط به فصل پاییز است.
- بلغم با عنصر طبیعی آب سروکار داشته و در فصل زمستان بروز پیدا میکند.
طب سنتی، رمز سلامتی را در برقراری تعادل بین این چهار اخلاط میداند. در بسیاری موارد افراد در قسمتهای مختلف بدن خود دارای مخلوطی از اخلاطها هستند که این مورد نیاز به مراجعه به متخصص طب سنتی دارد. بهترین دکتر طب سنتی با تکیه بر دانش و آگاهی که دارد به خوبی میداند که اخلاط با مزاج دو موضوع متفاوت از یکدیگر هستند.
در واقع اخلاطها باعث بروز سردی و گرمی مزاج در افراد میشوند به نحوی که لازم است با توجه به نوع مزاج خود، تعادل را در مصرف غذاهای سرد و گرم برقرار کند تا با مشکلات گوارشی و در ادامه بیماریهای دیگر مواجه نشوند. بهترین دکتر طب سنتی ایران با تجربه و دانشی که دارد میتواند با شناخت صحیح مزاجها و تشخیص نوع بیماری، شیوه درمانی مناسب را انتخاب کرده و آن را اجرا کند.
پارامترهای متعددی وجود دارند که به تشخیص مزاج میتوانند به دکتر طب سنتی کمک کنند. برخی از آنها عبارتاند از:
- رنگ پوست
- حالت موها
- حجم عضلات بدن
- میزان رشد و ریزش موها
- حالتهای روحی و روانی افراد
- نوع تغذیه و سبک زندگی
- میزان خواب و استراحت
مزاجها به چهار دسته اصلی تقسیمبندی میشوند که هر کدام دارای مشخصات ظاهری مختص به خود بوده که با مشاهده آنها دکتر گیاهی و متخصص طب سنتی میتواند بیماری را شناسایی کند.
- گرم و تر: افراد فعال با استخوانبندی درشت، موهای ضخیم و چرب، حافظه و استقامت بدنی خوب، پوست نرم و متعادل، بدن گرم و پر حرارت و در خانمها قاعدگیهای دردناک که این مورد را میتوان با مراجعه به بهترین دکتر طب سنتی زنان در تهران برطرف کرد.
- گرم و خشک: افرادی با پوست خشک، مفاصل محکم، چشمانی درشت، موهای زبر و کم پشت، فعال جسمی، دقیق و منظم هستند.
- سرد و تر: افراد درشت هیکل و چاق، وجود تودههای چربی در بدن، موهای نازک، روشن و چرب، مستعد اضافه وزن و دارای استقامت بدنی پایین در این گروه قرار میگیرند.
- سرد و خشک: از جمله مشخصات ظاهری این افراد میتوان لاغر اندام، موهای نازک و خشک، حافظه کوتاه مدت خوب، منظم و فعال، افسردگی ایجاد شده در دوران قاعدگی و داشتن تمایل به بیخوابی را نام برد.
روشهای تشخیص بیماری در طب سنتی
انسان از سالهای بسیار دور با استفاده از گیاهان دارویی و برخی مواد طبیعی حیوانات از سلامت خود محافظت کرده و مشکلات و بیماریهای خود را برطرف میکنند. با توجه به تحقیقات علمی انجام شده بر روشهای طب سنتی، تعداد بسیاری از این تکنیک برای درمان خود استفاده میکنند. مقرون به صرفه بودن، در دسترس بودن، میزان عوارض کمتر و… موجب شده تا افراد به دنبال بهترین دکتر طب سنتی ایران باشند.
از آنجایی که طب سنتی از فرهنگ افراد برگرفته شده است، شیوههای درمانی در هر منطقه و کشور با توجه به منابع طبیعی، داروهای گیاهی و نوع سبک زندگی متفاوت است. علاوه بر این تشخیص بیماری باید بر اساس نوع مزاج فرد توسط متخصص طب سنتی انجام شده و متناسب با آن داروی مورد نیاز تجویز شود.
بر اساس این دستهبندی، بیماریها در طب سنتی به دو دسته کلی تقسیمبندی میشوند که هر کدام نیز دارای زیرمجموعههای دیگر هستند:
بیماریهای ساده
که خود به سه دسته تقسیم می شوند و در ادامه به آنها خواهیم پرداخت
۱. بیماریهای ایجاد شده از سوء مزاج
در مواقعی که افراد با مصرف غذاهای مختلف موجب خارج شدن مزاج از حالت نرمال خود میشوند، این بیماری رخ میدهد. برای شناسایی این بیماری لازم است تا به دکتر طب سنتی مراجعه کنید. در شهر تهران با توجه به متعدد بودن مراکز طب سنتی، انتخاب بهترین دکتر طب سنتی در تهران کاری سخت و دشوار باشد. برای این کار میتوانید معروفترین دکتر طب سنتی در تهران را شناسایی کرده و سپس با انجام تحقیق برای درمان مراجعه کنید.
۲. بیماریهای سوء ترکیبی
هرگاه یکی از ساختارهای عضوی بدن دارای شکل غیرطبیعی باشد، این بیماری ایجاد میشود. مانند وجود مشکل در ظاهر عضو، داشتن ایراد در عضو و یا عدم وجود حالت طبیعی در اندام یا بافت بدن.
۳. بیماریهای تفرق و اتصال:
از بین رفتن پیوستگی بین اعضای بدن موجب این بیماری میشوند. این عدم اتصال در اثر جراحت و زخم و یا پیوستگی بافتی نامتعادل اتفاق میافتد.
بیماریهای مرکب
هرگاه هر یک از سه دسته بیماریهای ساده با یکدیگر ترکیب شده و در یک فرد رخ دهد، بیماری مرکب تشکیل شده است. بیماری آبسه نوعی از آن است که ترکیب بیماری تفرق و اتصال و سوء مزاج است.
یکی از دلایل اصلی بروز بیماری، ناهماهنگی بین مواد غذایی مصرف شده و مزاج است. این عدم تعادل ممکن است بر روی اندامهای داخلی بدن مانند قلب و ریه تأثیر منفی گذاشته و شخص را با مشکلات جدیتری روبرو کند.
به عنوان مثال مواد غذایی سرد به دلیل ایجاد سستی، خستگی، بیحوصلگی، رنگ پریدگی و… دارای ارزش منفی بوده و غذاهای گرم که باعث افزایش فشار خون، برافروختگی صورت، کم خوابی و… میشوند.
شیوههای درمان در طب سنتی
استفاده از برنامه رژیم غذایی متعادل و خودداری از مصرف غذاهایی که با مزاج سازگاری ندارد از جمله بهترین شیوههای درمانی طب سنتی است. دقت داشته باشید که به کار بردن روشهای درمان سنتی در صورتی که در زمان نامناسب و نادرست انجام شود میتواند فرد را درگیر عوارض خطرناک و متعددی کند. بنابراین نیاز است تا با توجه به اینکه تعداد دکترهای گیاهی رو به افزایش است، بهترین دکتر فوق تخصص طب سنتی در تهران را انتخاب و به او مراجعه کنید.
برخی از شیوههای درمانی شامل موارد زیر میشوند:
- حجامت به دو روش خونگیری یا بادکش که میتواند بیماریهایی مانند ناباروری، واریس، فشار خون بالا و اختلالات خونی را درمان کند.
- فصد خون از روشهای خونگیری با ایجاد برش یا سوراخ کردن رگ با هدف کاهش تعداد گلبولهای قرمز انجام میشود.
- داروهای گیاهی که از پرکاربردترین تکنیکهای درمان طب سنتی به شمار میرود.
- زالو درمانی که با استفاده از زالو و خونگیری توسط این حیوان انجام خواهد شد. مؤثر برای بیماریهای قلبی و عروقی، واریس، اختلالات گردش خون، مشکلات پوستی، هموروئید یا بواسیر و…. است.
تهران به عنوان پایتخت ایران، یکی از مراکز استانی است که تعداد بسیاری از دکترهای طب سنتی را در خود جای داده است. به همین دلیل مراجعه به دکتر طب سنتی در تهران، افراد را با چالش مواجه خواهد کرد. برای انتخاب بهترین آنها نیاز است تا به سوابق کاری او، دانش و تخصص، رضایتمندی مراجعین، موقعیت مکانی محل کار و… توجه کرد تا با کمترین میزان عوارض احتمالی بتوانید بیماری خود را درمان کند.
کلام آخر
طب سنتی از جمله شیوههای قدیمی و بر پایه علم درمان بیماریهای مختلف است که از زمانهای گذشته در مناطق و کشورهای گوناگون به کار برده میشود. این شیوه درمانی با توجه به نوع بدن، مزاج افراد و فاکتورهای ششگانه مؤثر بر اخلاط عمل میکند. دکتر طب سنتی با داشتن اطلاعات مورد نیاز درمان ضمن تشخیص بیماری کمک میکند تا قبل از بروز هرگونه مشکل با پیشگیری، افراد از سلامت خود محافظت کنند.
منابع
https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/traditional-medicine
https://en.wikipedia.org/wiki/Traditional_medicine
https://www.scidev.net/global/features/integrating-modern-and-traditional-medicine-facts-and-figures
در doctorpage بیابید : پزشک (متخصص طب سنتی )
همچنین بخوانید :
* دکتر پیج ، همراه همیشگی شما در لحظه های سخت انتخاب *