لیستی از بهترین متخصصین مغز و اعصاب در ادامه تقدیم نگاه شما می شود لطفا اگر تجربه درمان با پزشک حاذقی را دارید جهت کمک به بیماران دیگر نظرات خود را در بخش کامنت این مقاله وارد نمایید
1. دکتر حمید نورالهی مقدم
دکتر حمید نوراللهی مقدم متخصص داخلی مغزو اعصاب، نورولوژیست و فلوشیپ پارکینسون از پاریس
دانش آموخته دکترای پزشکی حرفه ای از دانشگاه تهران- سال ۷۴
رتبه اول کشوری در آزمون ورودی رزیدنتی نورولوژی – سال ۷۸
دوره تخصصی نورولوژی از دانشگاه تهران – سال ۸۲
بورد تخصصی از دانشگاه تهران با رتبه سوم کشوری
فلوشیپ فوق تخصصی پارکینسون و اختلالات حرکتی از پاریس – سال ۲۰۰۸
عضو سابق هيئت علمي دانشگاههاي تهران
داراي گواهينامه هاي متعدد تزريق ديسپورت (بوتاکس) از اروپا
مدرس تزريق ديسپورت (بوتاکس) در چندين دانشگاه علوم پزشکي کشور
2)دکتر محیا علمی نورولوژیست
دکتر محیا علمی
فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دارای بورد تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات
عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم
فعال در زمینه به روز ترین شیوه های تشخیصی درمانی سکته مغزی
درمان سردرهای میگرنی و خوشه ای با تزریق بوتاکس و بلاک عصب
فعالیت در فیلدهای نوین درمانی در بیماران پارکینسون و میگرن از قبیل آر تی ام اس(rtms)
تشخیص و درمان و کنترل بیماران ms
انجام نوار مغز و نقشه مغزی جهت تشخیص دقیق تشنج و اختلالات شناختی
انجام نوار عصب و عضله جهت تشخیص بیماری های عصب و عضله
مشاوره جهت قابلیت انجام درمانهای به روز پارکینسون: پمپ آپومورفین و جراحی الکترودگذاری داخل مغز (DBS)
درمان اختلالات حرکتی مانند دیستونی و اسپاسم نیمه ی صورت با تزریق بوتاکس
اصلاح و بهبود سفتی عضلانی پس از سکته مغزی، ام اس و فلج مغزی با تزریق بوتاکس
انجام تست روانشناختی برای تشخیص دمانس و اختلالات حافظه
3)دکتر آوا علیان متخصص مغز و اعصاب
دکتر آوا علیان متخصص مغزواعصاب و ستون فقرات
_فارغ التحصیل سال ۹۷ علوم پزشکی زنجان
_رییس بخش مغزواعصاب بیمارستان حضرت رسول اکرم شهرستان فردوس تا سال ۹۹
_استخدام دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نورولوژیست بیمارستان هاشمی نژاد مشهد از ۱۴۰۰
_ارایه مقاله و پوستر در کنگره های نورولوژی
_ارایه دوره آموزش NIHSS و سکته مغزی به دستیاران و پرستاران بیمارستان ولیعصر زنجان
_ دانش آموخته دوره های آموزشی تئوری انتخاب دکتر علی صاحبی و موسسه ویلیام گلسر استرالیا
_دوره آموزشی بوتاکس در درمان بیماریهای اعصاب
4) دکتر سروش احسان
دکتر سروش احسان، متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات
بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
سوابق کاری ، حرفه ای :
-پزشک خانواده دانشگاه علوم پزشکی کاشان
-رزیدنت بخش مغز و اعصاب بیمارستان شریعتی تهران
-سرپرست سابق بخش مغز و اعصاب بیمارستان واسعی شهرستان سبزوار و سابقه مطب خصوصی آن شهرستان
-متخصص مغز و اعصاب بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج)
-متخصص مغز و اعصاب بیمارستان عرفان نیایش
-متخصص مغز و اعصاب بیمارستان فوق تخصصی ولیعصر (عج) ناجا
-متخصص مغز و اعصاب سازمان تأمین اجتماعی (کمیسیون پزشکی)
-متخصص مغز و اعصاب بیمارستان فیروزآبادی
-متخصص مغز و اعصاب بیمارستان آسیا (پزشک میهمان)
-متخصص مغز و اعصاب بیمارستان خیریه صدیقه زهرا (س) (پزشک میهمان)
-متخصص مغز و اعصاب بیمارستان سورنا (پزشک میهمان)
-متخصص مغز و اعصاب کلینیک نیاوران (پزشک میهمان)
5) پزشک بعدی را شما معرفی کنید
متخصص مغز و اعصاب چه کسی است؟
متخصص مغز و اعصاب( neurologist ) به درمان غیر جراحی بیماریهای مغز و اعصاب و عضلات می پردازد و در صورت نیاز به جراحی در موارد خاص شما را به جراح ارجاع می دهد. تشخیص و درمان بیماریهای مغز و نخاع در حیطه غیر جراحی از جمله سردردها، سرگیجه، بیماریهای اعصاب محیطی، تشنجها، صرع، فراموشی، اختلالات حافظه، گزگز دستها و پاها، کمر درد، لرزش بدن، اختلالات خواب، سکته مغزی، ام اس، مننژیت، نوروپاتی، میوپاتی، پارکینسون و. . . بر عهده این گروه از پزشکان است.
مطالب زیر را با هم مرور میکنیم :
- تفاوت روانشناس، متخصص روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب چیست؟
- اختلالاتی که برای درمان آنها میبایست به متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) مراجعه کرد
- اختلالاتی که برای درمان آنها بایستی به متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) مراجعه کرد موارد زیر میباشد.
- اختلالاتی که برای درمان آنها بایستی به جراح مغز و اعصاب (نوروسرجن) مراجعه کرد
- 9 دلیل مراجعه به نورولوژیست
- مقاطع تحصیلی بالاتردر ایران
تفاوت روانشناس، متخصص روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب چیست؟
نورولوژیستها (پزشک مغز و اعصاب)، روانپزشکان و روانشناسان اگرچه حوزه کاری مشخصی دارند و تخصصهای جداگانهای میگیرند، از سوی بسیاری از مراجعان و بیماران ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. اینکه کی باید به متخصص مغز اعصاب مراجعه کرد، کی به روانپزشک و کی به روانشناس، ممکن است سوال بسیاری از مردم باشد.
اگر این سوال، سوال شما هم باشد، باید بدانید که اصولا روانشناس فردی است که دوره عمومی پزشکی را نگذرانده است و با گرفتن مدرک لیسانس، فوقلیسانس و دکترا در رشته روانشناسی، روانشناس شده است و میتواند با ارائه راهکارهای مختلف (بدون تجویز دارو) به مراجعانش کمک کند اما روانپزشک، پزشک متخصصی است که دوره عمومی پزشکی را طی کرده و پس از آن در رشته اعصاب و روان تخصص گرفته است.
دکتر متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست هم پزشک متخصصی است که پس از طی کردن دوره پزشکی عمومی، تخصصش را در رشته مغز و اعصاب (نورولوژی) گرفته تا بتواند بیماریهایی مانند تشنج، اماس، میگرن و سردردهای مختلف، فلج، سکته مغزی و کمردردهای مزمن و بیماریهایی از این قبیل را تشخیص دهد و درمان کند. روانپزشک نیز میتواند در درمان اضطرابها، افسردگیها و سایر مشکلات اعصاب و روان به مراجعانش کمک کند و به آنها دارو بدهد اما روانشناس نمیتواند دارو تجویز کند و معمولا رواندرمانی میکند.
ضمنا این نکته را هم باید یادآور شوم که جراح مغز و اعصاب هم میتواند جراحیهایی مانند برداشتن انواع تومورها یا دیسک کمر را انجام دهد بنابراین هیچ شباهتی بین رشتههای روانشناسی، روانپزشکی و تخصص مغز و اعصاب وجود ندارد.
اختلالاتی که برای درمان آنها میبایست به متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) مراجعه کرد
افسردگی – اضطراب – بیش فعالی/کم توجهی – اختلالات رفتاری و شخصیتی – وسواس – ترک مواد و الکل – اوتیسم و مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان – تیک و اختلالات یادگیری – اختلالات روابط جنسی و برخی از اختلالات خواب
اختلالاتی که برای درمان آنها بایستی به متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) مراجعه کرد موارد زیر میباشد.
- سردرد و سرگیجه
- فراموشی و اختلالات حافظه
- تشنج و اختلالات سطح هوشیاری(غش کردن)
- گزگز مور مور دستها و پاها
- کمر درد
- فلج و ضعف دست ها و پاها
- افت و یا اختلال در سطح هوشیاری
- لرزش بدن (رعشه) یا کندی حرکات
- اختلالات خواب
جراح مغز و اعصاب تخصصی جدا از متخصص مغز و اعصاب است و فارغ التحصیلان این رشته جراحی مغز و اعصاب و اختلالات نیازمند جراحی را می آموزند و در بیماریهایی که در حیطه جراحی نیست (مانند بیماری ام اس، سکته مغزی یا تشنج) نباید به جراح مراجعه کنید!
اختلالاتی که برای درمان آنها بایستی به جراح مغز و اعصاب (نوروسرجن) مراجعه کرد
دیسک های کمر و اختلالات ستون فقرات نیازمند جراحی یا مشاوره جراحی – ضربه به سر – ضایعات مغزی نیازمند به جراحی و یا شنت گذاری – تومورهای مغزی
9 دلیل مراجعه به نورولوژیست
طبق شواهد کلینیکی حداقل ۵۰ درصد از مراجعان به مراکز درمانی از سردرد و کمردرد شکایت دارند که از این میان، سردرد در تمامی سنین، ولی کمردرد بیشتر افراد مسن را درگیر میکند و مابقی مراجعات حوزه مغز و اعصاب نیز بیماریهایی همچون اختلالات اسکلتی عضلانی، فراموشی، سکتههای مغزی، اماس و نظایر آن را تشکیل میدهند.
- بروز مشکلات حرکتی. گر به سختی راه میروید، دست و پا چلفتی شدهاید، بدنتان بیاختیار پرش دارد و لرز دارید ممکن است سیستم عصبیتان دچار مشکل شده باشد. اگر این مشکلات در زندگی روزمرهی شما اختلال ایجاد کردهاند بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. البته نشانهای مثل لرزه میتواند اثرات جانبی دارو یا اضطراب باشد. با این حال اگر لرزه هم زندگیتان را مختل کرده بهتر است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
- سوزن سوزن شدن وبیحسی اندامها.بی حسی و سوزن سوزون شدن میتواند دلایل زیادی از قبیل بد نشستن یا غذا نخوردن داشته باشد. اما اگر بی حسی ادامه دار یا ناگهانی باشد یا فقط برای یک طرف از بدن اتفاق بیوفتد ممکن است نیاز باشد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. علائمی که ذکر شد ممکن است نشانهی سکته هم باشند و در چنین شرایطی باید سریع خود را به بیمارستان برسانید. پزشک عمومی میتواند تشخیص دهد علائم شما ناشی از سکته است یا نه اما اگر خودتان حس کردید میخواهید سکته کنید سریع دست بهکار شوید.
- سرگیجه داشتن. سرگیجه میتواند انواع مختلف داشته باشد. متخصصین مغز و اعصاب سرگیجهای که از روی عدم توازن یا بیماری سرگیجه باشد را درمان میکنند. بیماری سرگیجه باعث میشود حس کنید خودتان یا محیط اطرافتان در حال چرخیدن است و عدم توازن باعث میشود نتوانید تعادل خود را حفظ کنید. پزشک عمومی میتواند تشخیص دهد نیاز است برای سرگیجهیتان به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید یا نه.
ضعیف بودن عضلات. ضعف عضلانی که باید بهخاطرش به پزشک مراجعه کنید با درد عضلات و خستگی پس از پیاده روی طولانی متفاوت است. اما اگر حس میکنید برای تکان دادن عضلات باید بیش از حد معمول تلاش کنید بهتر است با پزشک عمومی خود مشورت کنید. ضعف عضلانی ممکن است ناشی از یک بیماری جدی مربوط به سیستم عصبی باشد.
- سر درد داشتن. همهی ما تجربهی سردرد داشتهایم. ممکن است درد را در سینوسها، بالای سر، در عضلات سر، گردن، شانهها و وسط جمجمه و مغز حس کنید. دلایل این سردردها میتواند خیلی چیزها از عفونت سینوسی گرفته تا مراجعه به دندانپزشک باشد. علائم سردردهای جدیتر مثل میگرن میتوانند استفراغ، سردردی که مزمن است و شدیدتر میشود، سردردهای ناگهانی یا دردی که در اثر فشار بیشتر میشود، سردردهای صبحگاهی، ضعف بینایی و تشنج باشد. اگر علائمتان به اندازه کافی شدید باشند پزشک عمومی شما را به یک متخصص مغز و اعصاب معرفی خواهد کرد.
- بد خوابیدن.در حالی که میدانیم دیر خوابیدن، مشکلاتی مثل اضطراب، کابوس دیدن و آپنه، که در زبان آمیانه از آن بهعنوان بختک یاد میشود، میتوانند به بد خوابیدن منجر شوند بعضی مشکلات خواب از بیماریهای مربوط به سیستم عصبی ناشی میشوند. یکی از این بیماریها نارکولپسی یا حملهی خواب است که یک بیماری ژنتیکی است و هیچ تاثیری روی سیستم عصبی مرکزی بدن نمیگذارد.
خیلی از این علائم ممکن است از بیماریهایی ناشی شوند که عصبی نیستند. پزشک عمومی بهترین شخص برای تشخیص نیاز شما به متخصص مغز و اعصاب است. با این حال اگر علائمتان شدید هستند یا به پزشک عمومی اعتماد ندارید میتوانید با تشخیص خود به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
مشکل سیستم بینایی. ضعف بینایی ممکن است ناشی از کهولت سن یا مشکلات سیستم عصبی باشد. اگر این ضعف ناگهانی است و برای هر دو چشم رخ میدهد بهتر است چشمان خود را معاینه کنید. چشم پزشک یا پزشک عمومی میتواند در مورد مراجعه به متخصص مغز و اعصاب شما را راهنمایی کند
دردهای مزمن . درد مزمن دردی است که ماهها یا سالها ادامه دارد. این درد ممکن است نتیجهی یک بیماری یا آسیب دیدگی باشد اما وقتی بیش از طول درمان ادامه پیدا کند ممکن است نشانهی مشکلی دیگر باشد. وقتی پزشک عمومی نمیتواند در مورد تشخیص دلیل این درد به شما کمک کند و علائم دیگری مثل ضعف، بی حسی یا مشکل کنترل ادرار و مدفوع دارید، بهتر است به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
حملات عصبی. حملههای عصبی ممکن است خفیف یا بسیار شدید باشند. علائم حملهی عصبی میتوانند بیهوش شدن، حرکت پرشی دستها و پاها، مشکلات تنفسی و سردرگمی باشند. با اینکه بعضی حملات عصبی ممکن است به خاطر پایین آمدن قند خون یا ترک مواد مخدر رخ دهند، حملات عصبی که ناگهانی و بدون دلیلی واضح رخ میدهند نشانهی این هستند که باید به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
چه زمانی باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنیم
افرادی که با علائم زیر مواجهه می شوند بهتر است در اولین فرصت به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند:
- سرگیجه
- تشنج
- بیهوشی
- کاهش سطح هوشیاری
- اختلال در تعادل و راه رفتن
- ضعف عضلانی
- انواع سردردها
- اختلال در حواس پنجگانه
- انواع لرزش
- اختلال در تکلم
مقاطع تحصیلی بالاتردر ایران
در ایران نورولوژیستها در گرایشهای زیر به درجه فوق تخصص یا فلوشیپ ارتقا میابند :
- فوق تخصص الکترومیوگرافی و هدایت اعصاب محیطی
- فوق تخصص درد
- فوق تخصص MS
- فوق تخصص سکته مغزی(strok)
- فوق تخصص نوروفیزیولوژی
- فوق تخصص نورواینترونشن
در doctorpage بیابید : پزشک ( متخصص بیماریهای مغز و اعصاب)
بیشتر بدانیم. :