بهترین روانپزشک کودک در تهران

بهترین روانپزشک کودک در تهران

روانپزشک کودک کیست؟

روان پزشک کودک (child psychiatrist) در واقع چقدر میتواند ما را در برون رفت از مسائل رفتاری کودکانمان یاری رساند؟ پاسخ این سوال را در مقاله زیر بررسی میکنیم.

تربیت کردن صحیح فرزند مسئله ای است که بسیاری از والدین بر این عقیده اند که می توانند به تنهایی از پس آن بر بیایند ، اما باید بدانید که گاهی اوقات نیاز است تا در این امر مهم و ضروری با مشاور و متخصصین کودک مشورت کنید ، چرا که می توانند شما را در مسائل تربیتی کودکتان راهنمایی کنند.

کودک انسان در بین سایر موجودات زنده در بدو تولد با توانایی های کمتری به دنیا می آید و از لحظه اول مراقبت و توجه زیاد والدین و اطرافیانش را برای رشد و بالندگی نیاز دارد.

در گذشته اکثر تمرکز والدین بر مراقبت های جسمانی مانند رسیدگی به غذا و خواب و سلامتی جسمی کودک بود و بیشترین کمک و راهنمایی نهایتا از اقوام و دوستان خانواده درخواست می شد اما امروزه با افزایش آگاهی خانواده ها درباره اهمیت مراحل رشدی کوک دلبندشان از نظر روانشناختی و افزایش نیاز به آموزش در زمینه به کارگیری الگوی مناسب رفتار و تربیت فرزند، نیاز به متخصصین علمی و دلسوز در این حیطه افزایش پیدا کرده است.

 

روان پزشک کودک 1

 

روان پزشک کودک و اما و اگر ها

همه والدین در تربیت فرزندانشان ممکن است دچار مشکلاتی باشند و البته خیلی ها فکر می کنند که از مشاوره بی نیاز هستند و می توانند به تنهایی از پس این مسایل بر بیایند. اگر چه همه ما به کمک مشاوره با متخصصین می توانیم در امر تربیت فرزندانمان موفق تر باشیم، اما گاهی دوران کودکی و نوجوانی برای فرزندان ما مسایلی بوجود می آورد که نیاز به مراقبتهایی تخصصی تر پیدا می کنند، در چنین شرایطی اگر دیر متوجه مشکل شده و سریعتر برای کمک گرفتن از متخصصین اقدام نکنیم ممکن است فرصتهای طلایی را از دست بدهیم و آنوقت است که از این تأخیر پشیمان خواهیم شد.

کودک شما ممکن است مشکلات زیادی را در خانه و یا مدرسه داشته باشد و این رفتارها ممکن است در شما نگرانی و گاهی ترس زیادی را ایجاد کند و به این فکر کنید که الان نیازمند گرفتن کمک از یک متخصص حرفه ای در این زمینه هستید، ولی نکته ای که بسیار مهم می باشد این است که برای انتخاب یک متخصص روانپزشک کودک و نوجوان باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید، روانشناسان و روانپزشکان در روش ها و حوزه فعالیت خود متفاوت هستند و گاهی ممکن است با توجه به مشکل فرزندتان آنها شما را به دیگری ارجاع دهند.

روان پزشک کودک و نوجوان متخصصی است که به تشخیص، درمان، پیشگیری و توانبخشی اختلالات روانپزشکی، اختلالات رشدی و همچنین اختلالات رفتاری در این دوران می پردازد، اینکه در روانپزشکی به طور جداگانه به موضوع کودک و نوجوان می پردازند به این علت است که  نیاز به یک رشته روانپزشکی جداگانه برای کودکان و نوجوانان که جدا و به طور تخصصی به ویژگی های وابسته به سن اختلالات روانی بپردازد که به شدت تحت تأثیر مراحل متفاوتی از رشد عصبی و اجتماعی در این دوره زندگی قرار دارند، اما سوال مهمی که در این بین پیش می آید این است که  تفاوت روانشناس و روانپزشک کودک در چیست؟ و کدام یک برای مشکلی که ما با کودک خود داریم مناسب هستند؟

 

روان پزشک کودک 2

 

تفاوت روانشناس و روان پزشک کودک

روانپزشک کودک و روانشناس کودک عملکردهای متفاوتی دارند اما هر دوی آنها کمک می کنند که کودک شما سلامت جسمی، عاطفی و روانی خود را حفظ کند.

یک روانشناس کودک کمک می کند که فرزند شما مهارت های  مقابله ای لازم را برای حل مشکلاتش یاد بگیرد و احساس ارزشمندی خود را تقویت کند، تمرکز او ممکن است بر روی “فکر” ، “رشد” و نحوه ی “واکنش های” او باشد، این متخصصان به دنبال راهی برای جلب اعتماد فرزندتان هستند تا بتواند در یک فضای امن افکار و احساسات خود را بیان کند.

اما یک دکتر روانپزشک کودک قدم هایی برمی دارد که به سلامت روان کودک شما کمک کند اما معمولا برای این کار از دارو کمک می گیرد تا این مداخله آسان تر شود، آنها نیازهای جسمی و روانی کودک شما را می فهمند و برای کمک به او داروهایی را برای تعادل مغزی فرزندتان تجویز می کنند.

تفاوت روانشناس و روانپزشک در چیست؟

روانشناسان یک دوره تخصصی مبنی بر آموزش در زمینه چگونگی رشد جسمی،روانی و هیجانی کودک را گذرانده اند و با انواع متدهای روان درمانی و بازی درمانی کودک و نحوه فرزند پروری والدین آشنا هستند و دوره های تخصصی در این زمینه گذرانده اند.

روانپزشکان یک دوره تخصصی پزشکی عمومی را پشت سر میگذارند و بعد از آن در دوره تخصصی روانپزشکی مشغول به تحصیل می شوند و در واقع با استفاده از دانشی که در زمینه پزشکی و مغز و روان دارند در کنار مداخلات رواندرمانی به تجویز دارو در زمینه آن اختلال خاص می پردازند.

انواع روانشناس و روانپزشک

روانپزشکان به دو دسته عمده تقسیم می شوند که متخصصان مختلفی در این دسته ها قرار می گیرند، دسته اول شامل متخصصانی می شوند که تخصص ویژه آنها داروهای روانپزشکی می باشد و اطلاعات بسیار زیادی رابطه با داروهای روانپزشکی و نحوه تعامل این داروها با یکدیگر دارند.

نوع دوم روانپزشکی هست که علاوه بر اینکه در زمینه دارو شناسی متخصص می باشند به افکار و واکنش های مقابله ای فرزند شما هم می پردازد آنها ممکن است به صورت فردی یا با کل اعضای خانواده کار کنند. روانپزشکانی که در زمینه نوجوانی کار می کنند نسبت به یک روانپزشکی که در این زمینه کار نمی کند دوره های بیشتری را گذرانده است.

روانشناسی شاخه های بسیار مختلفی دارد و امروزه علم روانشناسی با عصب شناسی ترکیب شده است و این اجازه را به روانشناسان داده است که بتوانند با کودکان مبتلا به اوتیسم، صرع و آسیب مغزی هم بتوانند کار کنند، آنها در زمینه ها مختلفی مانند مدرسه، اختلالات خاص دوران کودکی، نحوه فرزند پروری، یادگیری بهتر و افزایش خود کارامدی و عزت نفس کودکان آموزش می بینند.

 

روان پزشک کودک 3

 

علائم هشدار

آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان آمریکا نسبت به برخی از نشانه های اصلی به والدین هشدار می دهد که در صورت مشاهده آنها حتما از یک متخصص حرفه ای کمک بگیرند، این علائم شامل نمرات پایین درسی ، اضطراب برای رفتن به مدرسه ، کابوس های شبانه، شکایت های جسمی مانند سردرد و دل درد، پرخاشگری نسبت به خود و دیگران، تهدید به آسیب رساندن نسبت به خود و دیگران می باشد.

همچنین نشانه های قابل توجه در پیش از نوجوانی به مشکلات تحصیلی و کاهش نمرات تحصیلی، تغییرات مربوط به خواب و تغذیه ، عدم توانایی تمرکز، رفتارهای جنسی تکانه ای، خلق و خو و نگرش منفی طولانی مدت، نوسانات شدید خلق، مصرف مکرر الکل یا داروها، رژیم غذایی شدید، استفاده زیاد از ملین ها(مکمل غذایی)، نقض مداوم حقوق دیگران، مخالفت زیاد با والدین، سوء استفاده از حیوانات،پرخاشگری زیاد، سرقت،پرسه زنی و وقت گذرانی زیاد، آسیب زدن به خود، تهدید به قتل خود یا دیگران می باشد.

یک نکته مهم

این موضوع را مد نظر داشته باشید که روان پزشک کودک  یا متخصصی که انتخاب می کنید مدرک و مهارت های لازم را در زمینه مشکل کودکتان کسب کرده باشد، تجربه کافی در این زمینه داشته باشد و همچنین با کودکتان رفتار دوستانه و خوبی داشته باشد، تا وقتی که شما و فرزندتان با کسی احساس راحتی نکردید کار را با او ادامه ندهید، اگر فرزند شما با کسی احساس راحتی نکند نمیتواند اعتماد کافی به او داشته باشد و به نتیجه برسد.

بیمارستان روانپزشکی کودکان

همراهان گرامی شما میتوانید برای یافتن روانپزشک کودک خوب در تهران و دریافت سرویسهای روانپزشکی کودکان به(درمانگاه روانپزشکی بیمارستان کودکان مفید – بیمارستان روزبه – بیمارستان حضرت علی اصغر – کلینیک مغز و اعصاب کودکان مهر – مرکز روانپزشکی رازی و ….. ) مراجعه و بهترین فوق تخصص روانپزشک کودکان در تهران را در دکتر پیج بیابید.

 

در doctorpage بیابید: پزشکان (فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوانان)

 


سفارش طراحی سایت پزشکی و تخصصی در سایت زیر:

  DrMohandes.com

دکتر پیج همراه همیشگی شما در لحظه های سخت انتخاب

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا