ما سعی کرده ایم تا لیست بهترین جراح تعویض دریچه قلب در تهران و ایران را برای شما معرفی کنیم. انتخاب این لیست براسا نظرات شما عزیزان و تجربه پزشکان در این حوزه می باشد. لذا برای انتخاب بهترین جراح تعویض دریچه قلب تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
1. دکتر محمد حسین ماندگار
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | خیابان ولیعصر خیابان عباسپور (توانیر)، ساختمان شماره ۴ طبقه سوم واحد 15 |
شماره تماس | ۰۹۳۵۱۴۹۷۵۶۴ |
2. دکتر سید خلیل فروزان نیا
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | بزرگراه نیایش غرب، بعد از بلوار کبیری طامه، خیابان امام حسین، بیمارستان عرفان نیایش |
شماره تماس | 09124705048 |
3. دکتر سید سعید حسینی
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | خیابان ولیعصر، جنب پارک ملت، نبش نیایش، بیمارستان قلب شهید رجایی |
شماره تماس | 02123921 |
4. دکتر رامین بقائی تهرانی
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | تهران، خیابان نلسون ماندلا(جردن)، بالاتر از تقاطع حقانی، خیابان پدیدار، پلاک ۶۲، طبقه سوم، واحد ۳۳ |
شماره تماس | 02188670350 |
5. دکتر علیرضا قویدل
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | تهران، جردن، مابین میرداماد و ستاری، انتهای کوچه آناهیتا، پلاک 22، طبقه 4، واحد 16 |
شماره تماس | 09389386094 |
6. دکتر کیومرث عباسی
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | خیابان کارگر شمالی (امیرآباد)، نبش بزرگراه جلال آل احمد، بیمارستان مرکز قلب تهران |
شماره تماس | 02188029609 – 02188029604 |
7. دکتر محمد عباس صالحی عمران
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | تهران، خیابان ولیعصر، ابتدای توانیر، روبروی بیمارستان دی، ساختمان پزشکان شماره 4، طبقه سوم، واحد 18 |
شماره تماس | 191 84 74 0992 |
8. دکتر محمد حسن کلانتر معتمدی
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | تهران، شهرك غرب، خيابان ايران زمين شمالی، بيمارستان بهمن |
شماره تماس | ۸۸۵۷۵۹۰۱-۱۰ |
9. دکتر حمید رضا اعلایی
فوق تخصص جراحی قلب و عروق
آدرس مطب | خیابان دولت(شهید کلاهدوز)، تقاطع بلوار کاوه، ساختمان پزشکان جام جم، طبقه دوم، واحد 9 |
شماره تماس | 09371094556 |
عمل جراحی دریچه سه لتی
دریچه سه لتی یکی از چهار دریچهای است که جریان خون را در قلب کنترل میکند. دهلیز راست و بطن راست را از یکدیگر جدا میکند. جراحی دریچه سه لتی از جمله روشهای جراحی قلب باز است که برای درمان دریچه تریکوسپید آسیب دیده یا بیمار به کار برده میشود. این دریچه به علل مختلف از جمله عفونت، بیماری روماتیسمی قلبی یا نقص مادرزادی همراه با علائمی ایجاد میشود. عمل جراحی دریچه سه لتی به منظور کاهش علائم و درمان بیماری از طریق جراحی سنتی باز قلب یا استفاده از شیوههای نوین کم تهاجمی انجام میشود.
دریچه سه لتی قلب چیست؟
دریچه سه لتی یکی از چهار دریچه قلب است که بین اتاقک قلب پایینی سمت راست یا همان بطن راست و اتاقک بالای قلب راست یا دهلیز راست قرار دارد. این دریچه از سه فلپ نازک اما قوی و مستحکم از بافت تشکیل شده است که به آنها برگه یا کاسپ نیز میگویند.
دریچه سه لتی باز و بسته میشود تا جریان خون بتواند در مسیر صحیح خود حرکت کند. نام دیگر دریچه سه لتی، دریچه دهلیزی بطنی راست است. در واقع دریچه سه لتی، حفرههای فوقانی (دهلیز راست) و تحتانی (بطن راست) را از یکدیگر جدا میکند. بطن راست خون را از ریهها پمپاژ کرده و در آنجا به اکسیژن تبدیل میشود.
عملکرد دریچه سه لتی
قلب وظیفه دارد خون را در یک مسیر مشخص با کمک چهار حفره خود یعنی دو دهلیز و دو بطن قرار گرفته در بخشهای راست و چپ، پمپاژ کند. هر بار که قلب میتپد و ضربان تولید میشود، دهلیزها خونی که اکسیژن آن کاهش یافته است را از بدن دریافت کرده و بطنهای منقبض یا فشرده شده، خون را به سمت بیرون پمپاژ میکنند.
در این حین که قلب پمپاژ میکند، تمامی دریچههای آن (سه لتی، میترال، آئورت و ریوی) باز و بسته میشوند تا خون را از یک ناحیه قلب به ناحیه دیگر انتقال دهند. از جمله وظایف اصلی این دریچهها این است که جریان خون در زمان مناسب و در جهت صحیح خود حرکت کند.
مطالب مرتبط: بهترین دکتر آریتمی قلب در تهران و ایران
دریچه سه لتی کمک میکند تا خون از دهلیز راست به بطن راست برسد. علاوه بر این از نشت کردن جریان خون به عقب بین آن دو حفره جلوگیری میکند. هرگاه دهلیز سمت راست آن پر شود، دریچه سه لتی باز شده و خون را به بطن راست هدایت میکند. در ادامه بطن راست منقبض شده و خون را به ریهها میفرستند. در این حالت دریچه سه لتی محکم بسته شده تا خون به سمت عقب یعنی دهلیز راست حرکت نکند.
نارسایی دریچه سه لتی در نوزادان
نارسایی دریچه سه لتی نوعی بیماری دریچه قلب است که در آن دریچههای بطن راست و دهلیز راست به درستی بسته نمیشوند. با این عملکرد، جریان خون به سمت عقب نشت کرده و وارد دهلیز راست خواهد شد. این عارضه ممکن است به صورت مادرزادی در نوزاد تازه متولد شده به علت رشد نکردن دریچه سه لتی قلب وجود داشته باشد.
معمولاً نوزاد متولد شده با عارضه نارسایی دریچه سه لتی بالافاصله بعد از تولد دارای علائم جدی روبرو است. علت آن هم این است که جریان خون به ریهها بسیار کمتر از مقدار نرمال و طبیعی است. در برخی موارد نارسایی دریچه سه لتی نوزادان به علت سایر شرایط سلامتی او بروز پیدا خواهد کرد.
میتوان نتیجه گرفت که نارسایی دریچه سه لتی به علل مختلف از جمله موارد زیر در نوزادان ایجاد میشود:
۱. نقایص قلبی در بدو تولد
برخی از نقایض مادرزادی قلب تأثیر به سزایی در عملکرد و شکل دریچه سه لتی خواهند داشت. نارسایی دریچه سه لتی در نوزادان معمولاً به علت نقص مادرزادی به نام ناهنجاری ابشتاین رخ میدهد. در این عارضه، دریچه سه لتی در محلی نادرست و پایینتر از حد معمول در بطن راست قرار گرفته است.
۲. اختلالات زنتیکی سندروم مارفان
این مشکل نوعی اختلال بافت همبند است که موجب بروز نارسایی دریچه سه لتی خواهد شد.
۳. مادر در دوران بارداری له عفونت سرخچه یا سایر عفونتهای ویروسی مبتلا شده باشد.
۴. مادر دارای مشکل دیابت یا بیماری خود ایمنی لوپوس که به خوبی کنترل نشده باشد.
۵. مصرف داروهای ضد آکنه یا ضد تشنج در دوران بارداری توسط مادر
۶. نوزاد مبتلا به نسدروم داون
نوزادانی که با بیماری نارسایی دریچه سه لتی متولد میشوند، برای بررسی شرایط سلامتی و نظارت بر آن به مراجعههای مکرر و منظم به متخصص قلب نیاز دارند. این کودکان ممکن است در بزرگسالی با سایر بیماریهای احتمالی مبتلا شده و در نتیجه به انجام عمل و مراقبتهای بیشتر پزشکی نیاز داشته باشند.
گشادی دریچه سه لتی قلب
هرگاه خون به جای حرکت کردن به سمت جلو به عقب نشت پیدا کند، گشادی دریچه سه لتی قلب رخ داده است. در واقع به جای آنکه خون تصفیه شده دارای اکسیژن از قلب خارج شود و به بافت و اندامهای دیگر بدن انتقال داده شود، مجدد به سمت قلب حرکت کرده و وارد آن میشود. این عارضه میتواند به صورت ارثی در فرد به وجود آید. معمولاً گشادی این دریچه از قلب با توجه به میزان شدت آن با علائمی مانند موارد زیر همراه است:
- تنگی نفس
- خستگی
- تپش قلب
- احساس درد قفسه سینه
- سر درد
- سرفه
- سرگیجه همراه با غش کردن
- محبوس شدن آب در اندامها که به صورت متروم شدن شکم و پاها بروز میکند.
- احتباس مایعات در ریهها
درمان دارویی نارسایی دریچه سه لتی
درمان پزشکی مورد استفاده برای درمان نارسایی دریچه سه لتی به صورتی انجام میشود که نارسایی قلبی کنترل شود که عامل ایجاد این مشکل بوده است. داروهای مورد استفاده شامل دیورتیکها، دیگوکسین و مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین یا ACE هستند. بیمارانی که فیبریلاسیون دهلیزی دارند یا دریچه مصنوعی را دریافت کردهاند نیاز به مصرف داروهای ضد انعقادی دارند.
ترمیم عمل جراحی دریچه سه لتی
تعویض و ترمیم دریچه سه لتی یکی از شیوههای درمان برای بیماریهایی است که بر نحوه عملکرد صحیح دریچه سه لتی تأثیر به سزایی دارند. این دریچه شامل برگچه یا فلپهایی است که با هر بار وارد شدن جریان خون به قلب باز و بسته میشوند. بیشترین افرادی که نیاز به انجام جراحی ترمیم دریچه سه لتی دارند عبارتند از:
۱. افرادی که مبتلا به نارسایی سه لتی هستند. در این بیماری، دریچه به اندازه کافی محکم بسته نمیشود و همین عامل موجب میشود تا خون به عقب نشت کند و در واقع دریچه دچار نشتی شود.
۲. افرادی که مبتلا به تنگی سه لتی هستند. در این حالت برگچه یا فلپهای دریچه خیلی سفت شده و میزان جریان خون عبوری از دریچه محدود خواهد شد.
هرگاه دریچه سه لتی به درستی کار نمیکند، قلب مجبور میشود به منظور تأمین خون بدن، سختتر کار کند. این کار میتواند با علائم دردناکو آزار دهندهای همراه باشد که با ادامه دار شدن و عدم درمان و رسیدگی به بیماری نارسایی قلبی تبدیل خواهد شد.
این عارضه با علائمی مانند موارد زیر همراه است:
- سرد شدن پوست
- بزرگ شدن کبد
- شنیدن صدای چرخشی هنگام تپش قلب توسط گوشی پزشک یا سوفل قلب
- بروز تپش قلب یا به اصطلاح عامیانه بال زدن قلب در قفسه سینه
- نبض در رگهای گردن
- متورم شدن شکم، پاها و مچ پاها
در حالت کلی متخصص قلب و عروض توصیه میکنند تا جایی که امکانپذیر است با استفاده از بافت قلب این مشکل را برطرف کرد. اما در صورتی که مقدار آسیب و صدمه وارد شده به دریچه و بافت بیش از حد ممکن باشد ممکن است جراحی تعویض دریچه توصیه شود.
مطالب مرتبط: بهترین فوق تخصص پیس میکر و الکتروفیزیولوژی قلب
جراحی ترمیم دریچه سه لتی معمولاً به صورت جراحی قلب باز با ایجاد یک برش کوچک بر روی قفسه سینه انجام میشود. برای این کار لازم است مراحل زیر انجام شود:
۱. بیهوش کردن بیمار
۲. ایجاد یک برش بر روی قفسه سینه از طریق استخوان سینه
۳. استفاده از دستگاه بای پس قلب و ریه به منظور متوقف کردن موقتی قلب
۴. اجرای یکی از روشهای زیر برای جراحی دریچه سه لتی
- جراحی آنولوپلاستی به منظور تقویت حلقه تهیه شده از بافت خود قلب در پایه لتهای دریچه
- قرار دادن شیرهای مکانیکی ساخته شده توسط انسان و شیر بیولوژیکی ساخته شده از بافت انسان یا حیوان در صورت نیاز به جایگزین کردن و تعویض دریچه سه لتی
- ایجاد تغییر دریچه با کمک بخیه
- جدا کردن لتهای شیر در صورت به هم چسبیده بودن آنها
- بخیه زدن و متصل کردن لتهای دریچه به یکدیگر
عوارض نارسایی دریچه سه لتی
نارسایی دریچه سه لتی زمانی رخ میدهد که دریچه آسیب دیده سه لتی خون را به سمت عقب حرکت دهد در واقع جریان خون به سمت دهلیز نشت داشته باشد. این نوع بیماری معمولاً با افزایش اندازه بطن راست یا بزرگ شدن آن اتفاق میافتد که در اغلب موارد به علت بیماری دریچه میترال خواهد بود.
علائم نارسایی دریچه سه لتی هرگاه وضعیت شدید شود بروز پیدا میکنند که شامل موارد زیر میشود:
- بروز بیماری آریتمی یا نامنظم بودن ضربان قلب
- احساس خستگی شدید
- بروز مشکلات تنفسی از جمله تنگی نفس
- تورم گردن، پا و شکم
- ایجاد نبض و ضربان در گردن
- از جمله عوارض و عوامل خطر نارسایی دریچه سه لتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نقص مادرزادی مانند ناهنجاری ابشتاین
- حمله قلبی
- نارسایی قلبی
- فشار خون بالا
- فشار خون ریوی
- عفونتهای تأثیرگذار بر عملکرد قلب مانند تب روماتیسمی و اندوکاردیت عفونی
- استفاده از پرتو درمانی و تابش اشعه به قفسه سینه
- مصرف برخی از داروها و محرکها مانند داروی درمان بیماری پارکینسون و میگرن
- ضعیف شدن عضلات و ماهیچههای قلب
کلام آخر
درچه سه لتی یکی از چهار دریچه قلب است که موجب میشود خون از دهلیز راست به بطن راست در زمان و مسیر صحیح جریان پیدا کند. در صورتی که عملکرد درستی نداشته باشد، فرد را دچار عارضه قلبی خواهد کرد. از این رو انجام معاینات منظم و در موارد با شدت بالا جراحی دریچه سه لتی توسط متخصص قلب و عروق برای درمان توصیه میشود. عمل دریچه سه لتی از جمله روشهای جراحی است که برای درمان استفاده میشود. در صورتی که فرد دچار نارسایی یا تنگی دریچه سه لتی باشد زیر نظر متخصص میتوان جراحی را به شیوههای گوناگون متناسب با وضعیت جسمانی و شدت بیماری انجام داد.