بهترین جراح هالوکس والگوس در تهران

بهترین جراح هالوکس والگوس در تهران

یکی از شایع‌ترین عارضه‌های که در انگشتان پا ایجاد می‌شود؛ انحراف شست پا یا هالوکس والگوس است. به این دفورمیتی پا عارضه بونیون یا بالن هم گفته می‌شود. این عارضه نتیجه رشد یک برجستگی استخوانی اضافه به سمت بیرون است. پوشیدن کفش‌های تنگ و نامناسب باعث ایجاد فشار بیش از حد روی انگشتان پا می‌شود و ممکن است زمینه انحراف استخوان‌های پا فراهم شود. این عارضه توسط متخصص ارتوپدی یا جراح هالوکس والگوس، درمان می شود.

فهرستی از بهترین جراح هالکوس والگوس در تهران

دکتر سیدوحید مروجی، جراح هالکوس والگوس

دکتر سیدوحید مروجی، جراح هالوکس والگوس

دکتر سیدوحید مروجی، متولد سال ۱۳۵۷ در شهر کاشان می باشد. وی پس از اخذ مدرک دیپلم در این شهرستان با قبولی در رشته پزشکی بدون سهمیه، در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، دوره طبابت عمومی خود را به پایان رسانده و پس از آن در استان بوشهر خدمت مقدس سربازی و دوره طرح نیروی انسانی خود را گذراند. پس از کسب رتبه برتر در آزمون دستیاری و قبولی در رشته تخصص ارتوپدی و جراحی استخوان ها و مفاصل در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران ، در طول دوره تحصیل دستیاری تخصصی به ویزیت بیماران متعدد و پرشمار در بیمارستان فیروزگر تهران پرداخته و در این رشته فارغ التحصیل گردید.

گذراندن دوره های متعدد در تخصص ارتوپدی و جراحی استخوان ها و مفاصل به ویژه در زمینه بیماری ها، ناهنجاری ها و مشکلات مادرزادی و اکتسابی پا و مچ پا، در حضور اساتید بزرگ این رشته فوق تخصصی، فرصت خدمت بیشتر را برای بیماران و مراجعین فراهم کرده است. دکتر سید وحید مروجی در حال حاضر با دانش به روز و تجربه صدها عمل جراحی در حیطه فوق تخصصی پا و مچ پا همچون اعمال جراحی کف پای صاف، هالوکس والگوس، کلاب فوت و انواع دفورمیتی پا، در جهت انجام اعمال جراحی پا با بهترین اثربخشی و کمترین عوارض پی از عمل فعالیت می نماید.

آدرس مطب: ‎سعادت آباد، خیابان سرو غربی، خیابان بخشایش، جنب بیمارستان عرفان، کوچه هفدهم غربی، ساختمان عرفان، واحد ۱۰۲

تلفن تماس: ۰۹۹۰۰۹۰۰۹۴۶

دکتر محمدرضا مقیمی

دکتر محمدرضا مقیمی، جراح هالوکس والگوس

دوره های تکمیلی آرتروپلاستی ( تعویض مفصل زانو ، ران و شانه ) زانو ( آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی  ) و دست را در کشورهای سوئیس ، فرانسه ، اتریش و برزیل گذرانده اند. در حال حاضر ایشان، رئیس بخش و گروه ارتوپدی بیمارستان شهدای هفتم تیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند.

خدمات:

انجام بیش از پانزده هزار عمل جراحی ارتوپدی(هالکوس والگوس)

انجام بیش از ده هزار مورد عمل جراحی شامل مشکل ترین و پیچیده ترین عمل های ارتوپدی در بیماران تصادفی و مالتیپل تروما در بیمارستان شهدای هفتم تیر

همچنین دکتر مقیمی، در بخش خصوصی در بیمارستان های مهر و اقبال مشغول هستند و تا کنون بیش از هزار مورد عمل جراحی تعویض مفصل انجام داده اند.

از آنجا که ایشان دستی در هنر نیز دارند در عمل های جراحی ایشان، تلفیق دانش ، تکنیک و هنر مشهود است.

بیش از ۹۹ درصد از بیماران دکتر محمدرضامقیمی، از عمل خود راضی هستند.

آدرس: تهران، خیابان زرتشت، بیمارستان مهر، كلینیك ارتوپدی

تلفن تماس: ۸۲۴۵۲۶۳۱

دکتر غلامرضا نادری

دکتر غلامرضا نادری، جراح هالوکس والگوس

بورد تخصصی ارتوپدی، آرتروسکوپی و آرتروپلاستی، فلوشیپ جراحی مچ پا و پا، درمان آسیب های ورزشی

دکتر غلامرضا نادری، متولد سال ۱۳۵۳ از تهران، تحصیلات پزشکی خود را از سال ۱۳۷۱ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز نمود و و در سال ۱۳۷۸ به عنوان دانشجوی رتبه اول از همین دانشگاه فارغ التحصیل شد. وی در سال ۱۳۷۶ دوره تخصص خود را آغاز نموده و در سال ۱۳۸۲ موفق به اخذ بورد تخصصی ارتوپدی گردید. اولین جراحی آرتروسکوپی در استان سمنان توسط دکتر غلامرضا نادری انجام شد.

از جمله مراکز فعالیت وی می توان به فدراسیون پزشکی ورزشی و بیمارستان مرکزی شرکت نفت اشاره کرد. دکتر غلامرضا نادری فلوشیپ آرتروسکوپی را در آمستردام هلند تحت نظر پروفسور Van Dijk گذرانده و فلوشیپ جراحی مچ پا را از کشور سوئیس اخذ نمود. همچنین طی دوره های آموزشی آرتروسکوپی پیشرفته زانو از اتریش و فرانسه نیز از جمله سوابق علمی ایشان است. دکتر غلامرضا نادری اکنون به غیر از طبابت در مطب شخصی، در کلینیک استقلال نیز مشغول به فعالیت است.

آدرس مطب: شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

شماره تماس: 02140222991

دکتر آقاعلیخانی، جراح هالوکس والگوس

دکتر آقاعلیخانی، جراح هالوکس والگوس

فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فارغ التحصیل رشته تخصصی جراحی استخوان و مفاصل ( ارتوپدی ) از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.ایشان در طول مدت تحصیل و پس از آن با چاپ مقالات بین المللی ارتوپدی در مجلات ISI علاقه علمی خود را پیشبرد رشته ی ارتوپدی نشان داده است.

دارای Certification جراحی های پیشرفته و درمان بیماریهای لگن و هیپ از گوتنبرگ سوئد و دارای Certificatin آرتروپلاستی زانو و لگن دبی و گواهی دوره تکمیلی آرتروسکوپی هیپ می باشد. ایشان Certification بورد پوتا (انجمن ارتوپدی صدمات اندام و ستون فقرات POTA) را در سال ۹۸ کسب نموده اند.

آدرس مطب: تهران، منطقه ۱، خیابان مقدس اردبیلی، پلاک 98

تلفن تماس: 02122666292

دکتر عباس بهراد، جراح هالوکس والگوس

دکتر عباس بهراد، جراح هالوکس والگوس

دکتر عباس بهراد متولد 1354 در سبزوار بوده دبیرستان را در دبیرستان نمونه دولتی باقرالعلوم سبزوار در سال 1372 به پایان رسانید در همان سال بدون شرکت در هیچ کلاس کنکوری و بدون هیچ سهمیه ای در رشته پزشکی قبول شد . وی رتبه اول آزمون جامع علوم پایه پزشکی را در سال 1375 کسب کرد. پس از اتمام پزشکی عمومی در همان سال در رشته تخصص ارتوپدی قبول شد و در سال 1384 فارغ التحصیل گردید وی پس از حدود 15 سال تجربه و گذراندن دوره های پیشرفته جراحی زانو و تعویض مفصل و انجام بیش از ۳۰۰۰ عمل جراحی موفقیت آمیز مشغول خدمت به بیماران محترم می باشد.

خدمات:

تعویض مفصل زانو و لگن (آرتروپلاستی=مفصل مصنوعی)

عمل جراحی انحراف زانوها  (پا پرانتزی و پا ضربدری یا xشکل)

درمان آرتروز زانو به روش دارویی و تزریق ژل داخل زانو و پی آر پی و ازن تراپی

جراحی بسته (آرتروسکوپیک)رباطهای صلیبی و منیسکهای زانو در ورزشکاران حرفه ای و غیر حرفه ای و افراد عادی

جراحی انحراف انگشت شست پا (هالوکس والگوس)

درمان گچ گیری و جراحی تمامی شکستگی اندامها و جوش نخوردن شکستگی ها

درمان پا پرانتزی و ضربدری در کودکان برای جلوگیری از نیاز به جراحی های سنگین و پرهزینه پس از بلوغ

آدرس مطب: تهران – ونک – گاندی شمالی – کوچه صانعی- پلاک 19 – ساختمان پزشکان نشاط – طبقه 4 – واحد 12

تلفن تماس: 02188792149

دکتر فرهاد غفاری

دکتر فرهاد غفاری، جراح هالوکس والگوس

دکتر فرهاد غفاری متخصص ارتوپدی ( تروماتولوژی ) با بیش از ۲۰ سال تجربه در زمینه ارتوپدی. جراح ارتوپد، دوره تکمیلی پا و مچ پا همچنین جراح فدراسیون پزشکی ورزشی.

آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در زمینه های :

درمان التهاب یا تورم مفاصل

درمان هالوکس والگوس

تزریق پی آر پی (PRP)

ترمیم پارگی رباط ها

درمان درد مفصل

درمان شکستگی

درمان بورسیت

درمان در رفتگی

درمان آرتروز

آدرس مطب: تهران، خیابان هفت تیر ، قائم مقام فراهانی ، نرسیده به مطهری ، پلاک ۱۱۵ ، ساختمان پزشکان ۱۳۹ ، طبقه ۴

تلفن تماس: 021-88814799

دکتر بابک اتوکش

دکتر بابک اتوکش، جراح هالوکس والگوس

فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی ایران با کسب رتبه نخست دانشگاه در آزمون بورد کشوری ،جراح استخوان و مفاصل دانشگاه علوم پزشکی ایران ، شکستگی ها ، تعویض مفصل مچ پا، آرتروسکوپی

فوق تخصص جراحی های مچ پا(هالوکس والوگس)

فلوشیپ کلینیکال جراحی مچ پا از آلمان

آدرس مطب: خیابان شریعتی ، نبش ظفر ، مجتمع نگین ظفر ، طبقه ۹ ، واحد ۷

تلفن تماس: 09107214135

دکتر توحید صفایی

دکتر توحید صفایی، جراح هالوکس والگوس

جراح و متخصص ارتوپدی

جراح پا و مچ پا

دوران عمومی فارغ التحصیل از دانشگاه تهران

رزیدنتی از سال ۹۳ تا ۹۷ از دانشگاه ایران، بیمارستان فوق تخصصی شفا یحیاییان

عضو فعال انجمن ارتوپدی ایران

عضو فعال اکادمی جراحان ارتوپدی امریکا AAOS

ارتوپد نمونه بیمارستان میلاد در سال ۱۴۰۱

بورد تخصصی ارتوپدی، ارتروسکوپی و ارتروپلاستی( تعویض مفاصل)، درمان آسیب های ورزشی، جراحی های مچ پا و پا

گذراندن دوره تکمیلی تعویض مفاصل وارتروسکوپی پیشرفته در اتریش و آلمان

آدرس: تهران – میدان ونک، بلوار آفریقا، خیابان برادران شریفی، پلاک 61، طبقه سوم

تلفن تماس: 09361391693

بیماری هالکوس والگوس چیست؟

هالوکس والگوس تنها روی زیبایی انگشتان تأثیر منفی ندارد در واقع این عارضه بسیار دردناک است و ممکن است در راه رفتن و انجام فعالیت‌های روزانه فرد محدودیت ایجاد کند. این عارضه تا قبل از اینکه وارد مراحل پیشرفته شود با روش‌های غیر جراحی قابل رفع است.

پزشک ابتدا با تجویز کفش‌های مناسب سعی در کنترل این عارضه دارد. بعد با دارو و تمرینات اصلاحی و انجام فیزیوتراپی این عارضه را درمان می‌کند. انحراف شست پا حتماً باید جدی گرفته شود چون اگر شدید شود باید جراحی شود.

جراحی این عارضه توسط متخصص ارتوپد انجام می‌شود. گا‌هاً پزشک برای کنترل و درمان ممکن است چندین روش درمانی را همزمان انجام دهد. در ادامه بیشتر با این عارضه و روش‌های درمان آن آشنا می‌شویم.

بیماری هالکوس والگوس چیست؟

 

هالوکس والگوس چیست؟

هالوکس والگوس چیست؟

هالوکس والگوس برآمدگی استخوانی است که در قسمت خارجی انگشت بزرگ پا به وجود می‌آید. این دفورمیتی پا عارضه‌ای نیست که به صورت ناگهانی ایجاد شود. بونیون پا نتیجه سال‌ها فشار روی مفصل شست پا است که کم کم باعث انحراف شست پا به سمت بیرون می‌شود. این عارضه به گذشت زمان بیشتر می‌شود و ممکن است باعث ایجاد آرتریت در مفصل شست پا شود.

این عارضه ممکن است در هر دو پا یا تنها در یک پا ایجاد شود. معمولاً زنان بیشتر از مردان دچار این عارضه می‌شوند. برآمدگی استخوان انگشت شست پا در سنین بالا شایع‌تر است. علائم شایع این عارضه عبارتند از:

  • فرد در پوشیدن کفش‌های معمولی ناتوان است.
  • پوست اطراف این ناحیه ضخیم می‌شود و ممکن است میخچه در پا ایجاد شود.
  • فرد مبتلا در خم کردن انگشت شست پا ناتوان است و احساس درد و سوزش شدید هنگام تلاش برای خم کردن پا دارد.
  • فرد دچار انگشت چکشی (سفت شدن و دردناک شدن تاندون‌های انگشت شست پا) می‌شود.
  • انگشت شست پا دچار بی‌حسی می‌شود.

هالوکس والگوس چگونه ایجاد می‌شود؟

دلیل مشخص و قطعی برای ابتلا به هالوکس والگوس وجود ندارد. عوامل مختلفی در ایجاد این عارضه دخیل هستند. مثلاً ژنتیک می‌تواند عامل مهمی در ابتلا باشد. چون برخی از ژن‌ها باعث انعطاف‌پذیری بیشتر رباط‌های می‌شوند و احتمال ایجاد این عارضه را بیشتر می‌کنند. در بیشتر افراد مشکلات انحراف شست تا حدی زمینه ارثی و خانوادگی دارند.

ایستادن طولانی مدت روی پا باعث فشار روی پا می‌شود. افرادی که با کفش نامناسب فعالیت می‌کنند. این افراد با کفش‌های نامناسب فشاری زیادی به پا‌ها وارد می‌کنند و ریسک ابتلا به این عارضه را افزایش می‌دهند. به طور کلی عوامل زیر در ایجاد هالوکس والگوس دخیل هستند:

  • وارد شدن آسیب به پا
  • ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید
  • سابقه خانوادگی ابتلا به ناهنجاری‌های پا مانند صافی کف پا و انحراف شست پا

نحوه تشخیص هالوکس والگوس چگونه است؟

ساده‌ترین راه برای تشخیص هالوکس والگوس این است که به انگشتان پای خود نگاه کنید و آن‌ها را از نظر برآمدگی استخوانی بررسی کنید. هالوکس والگوس همان بیرون زدگی استخوان کوچک انگشت بزرگ پا است.

زمانی این عارضه اتفاق می‌افتد این قسمت از انگشت شست دچار تورم و قرمزی می‌شود و دردناک خواهد بود. حتی از لحاظ ظاهری هم تغییر شکل می‌دهد و بسیار ناخوشایند می‌شود. اولین نشانه‌هایی که به تشخیص این عارضه کمک می‌کنند عبارتند از:

  • ورم، قرمزی و التهاب در اطراف مفصل انگشت شست پا
  • برآمدگی استخوانی در قسمت خارجی انگشت بزرگ پا
  • درد یا سفتی بیش از حد انگشت پا
  • محدود کردن حرکت انگشت پا
  • میخچه، پینه یا حتی تاول

برای تشخیص دقیق این عارضه باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا با مصاحبه و بررسی پزشکی، بررسی علائم و تاریخچه پزشکی، بررسی فعالیت‌های روزانه و…. اطلاعات دقیقی از وضعیت شما کسب کند.
  • بررسی فیزیکی مرحله دوم از تشخیص است. پزشک متخصص پا‌ها و انگشتان را دقیقاً بررسی می‌کند و میزان علائم در انگشت شصت را ارزیابی می‌کند.
  • انجام تصویر‌برداری هم روش دیگری از تشخیص است. این روش زمانی انجام می‌شود که سایر موارد کمک چندانی به تشخیص این عارضه و علت ایجاد آن نکنند. با تصاویر رادیوگرافی می‌توان تغییرات در ساختار استخوانی و زوایای مرتبط با بونیون را مشاهده کرد.
  • پزشک می‌تواند با ارزیابی میزان درد و ناتوانی فرد و ناتوانی در حرکت انگشتان پا پی به وجود این عارضه ببرد.
  • اطلاعات عنوان شده همگی توسط پزشک گردآوری می‌شوند و با نتایج آزمایشات و تصویربرداری‌ها پزشک یک برنامه درمانی مؤثر را تجویز می‌کند.

درمان هالوکس والگوس

گزینه‌های درمانی مختلفی برای هالوکس والگوس وجود دارند که پزشک جراح با توجه به وضعیت فرد و شدت عارضه بهترین روش را انتخاب می‌کند. این روش‌های درمانی عبارتند از:

پوشیدن کفش مناسب

افرادی که از مشکلات بالن پا رنج می‌برند باید کفش‌هایی را انتخاب کنند که در قسمت جلویی راحت و پهن باشند. همچنین کفش باید کفی مناسب و قوس پشتیبان داشته باشد تا فشار وارد شده روی انگشت شصت پا کاهش پیدا کند. می‌توانید داخل کفش‌های خود ارتوتیک بگذارید.

ارتوتیک فشار وارد شده به این عارضه را کاهش می‌دهد. ارتوتیک مناسب را پزشک برای شما تجویز می‌کند. گا‌هاً لازم است که ارتوتیک به صورت سفارشی برای پا‌های شما ساخته شود. به طور کلی داشتن کفش مناسب می‌تواند از پا‌های شما محافظت کند و درد و فشار این عارضه را کاهش دهد.

مصرف دارو

یکی از روش‌های درمانی رایج استفاده از دارو است. البته به هیچ وجه مصرف خودسرانه‌ی دارو گزینه درمانی مناسبی نیست. پزشک برای کاهش التهاب و درد از دارو‌های غیر استروئیدی یا استروئید‌ها استفاده می‌کند.

فیزیوتراپی و تمرینات تقویت عضلات

فیزیوتراپی و تمرینات تقویت عضلات

فیزیوتراپی، اولتراسوند درمانی، ماساژ روش‌های درمانی هستند که باعث کاهش چسبندگی‌های بافت نرم می‌شوند و درد و التهاب ناشی از مشکلات پا کاهش پیدا می‌کند. در واقع فیزیوتراپی تمرینات را برای بهبود قدرت عضلانی به فرد آموزش می‌دهد تا در کنار فیزیوتراپی تمرینات خانگی را هم انجام دهد. فیزیوتراپیست می‌تواند فرد را در انتخاب کفش مناسب هم راهنمایی کند.

پزشک برای تقویت عضلات پا و پاشنه می‌تواند یک برنامه فیزیوتراپی اختصاصی ارائه دهد و با پشتیبانی مداوم این مشکل را کاملاً رفع می‌کند.

برای کاهش درد، التیام بافت‌های آسیب دیده و بهبود عملکرد عضلات و مفاصل پا فیزیوتراپیست تکنیک‌های ماساژ درمانی را هم انجام می‌دهد.

نوار بونیون

برای درمان این عارضه و بهبود وضعیت انگشت پا یک سری نوار‌ها وپد‌ها وجود دارند که با اسم نوار بونیون شناخته شده هستند. برای قرار دادن انگشت پا در موقعیت صحیح و کاهش فشار بر روی آن از نوار بونیون استفاده می‌شود و انگشت پا ثابت می‌شود. البته استفاده از این نوار حتماً باید طبق نظر پزشک باشد. چون در برخی موارد ممکن است استفاده از نوار سبب تشدید انحراف شود.

قرار دادن فاصله بین انگشتان پا

برای اینکه انگشتان پا روی هم نخوابند می‌توانید یک ابزار درمانی تهیه کنید و بین انگشت شست پا و انگشت دوم قرار دهید. این ابزار را می‌توانید همیشه استفاده کنید حتی اگر زمانی که کفش می‌پوشید. با افتادن فاصله انگشت شصت پا حالتی صاف‌تر پیدا می‌کند.

جراحی

به طور کلی مشکل اصلی در عارضه هالوکس والگوس انحراف و خم شدن بخش اولیه انگشت بزرگ پا می‌باشد. برای این عارضه روش‌های غیر جراحی متعددی توسط پزشک تجویز می‌شود اما درمان‌های غیر جراحی تنها زمانی جوابگو هستند که عارضه چندان شدید است. گا‌هاً تزریق استروئید‌ها، مصرف دارو، فیزیوتراپی و تمرینات اصلاحی تأثیری روی بهبود این عارضه ندارند از این رو پزشک ناچار است که جراحی را انتخاب نماید.

در این جراحی پزشک استخوان قسمت منحرف شده را میتراشد تا با سایر انگشتان هم تراز شود. بعد از جراحی تضمینی وجود ندارد که درد و التهاب کاملاً رفع شود و فرد برای بهبود کامل نیاز است که سبک زندگی خود را کمی تغییر دهد. ورزش منظم، تقویت عضلات پا، استفاده از کفش مناسب و… روش‌هایی هستند که پس از جراحی حتماً باید رعایت شوند تا این عارضه مجدداً برای شما دردسر ساز نشود. جراحی باید

جمع‌بندی نکات در مورد هالوکس والگوس

در درمان هالوکس والگوس یا همان بالن بیمار باید به متخصص و جراح ارتوپد مراجعه کند. این بیماری به صورت توده یا تورم در پای بزرگ و در نقطه اتصال انگشت بزرگ پا به مفصل ایجاد می‌شود. این عارضه در اغلب موارد به دلیل فشار و فرماندهی نامناسب بر روی مفصل هالوکس والگوس به وجود می‌آید. تمرینات ورزشی، تمرینات خانگی، استفاده از کفی کفش، جراحی و… درمان‌های رایج هستند که با توجه به سن و شدت عارضه توسط پزشک تجویز می‌شوند. روش‌های جراحی معمولاً زمانی انتخاب می‌شوند که شدت عارضه بسیار زیاد باشد و فرد توان حرکت دادن پا را نداشته باشد.

البته همانطور که گفته شد انتخاب روش درمان کاملاً به وضعیت فرد و شدت عارضه بستگی دارد. اگر شدت عارضه زیاد باشد فیزیوتراپیست یک برنامه درمانی اختصاصی برای فرد آماده می‌کند. در این برنامه تمرینات بخصوصی برای تمامی مفاصل پا و تکنیک ماساژ هم وجود دارد.

گا‌هاً پزشک برای بهبود سریع‌تر عارضه از دو یا چند روش درمانی به صورت همزمان استفاده می‌کند. در نهایت باید بگوییم که عارضه‌ی بالن نیاز به پیگیری و درمان جدی توسط متخصص جراحی هالوکس والگوس دارد در غیر این صورت فرد دچار عوارض مختلفی از قبیل بورسیتیس، همرتو، متاتارسالژیا و… می‌شود.

پزشکان برتر

محمد حمید کرباسیان


سفارش طراحی سایت پزشکی و تخصصی در سایت زیر:

  DrMohandes.com

دکتر پیج همراه همیشگی شما در لحظه های سخت انتخاب

مقالات مرتبط

متخصص بیهوشی چه کسی است؟

متخصص بیهوشی چه کسی است؟

متخصص بیهوشی چه کسی است؟ متخصص بیهوشی (Anesthesiologist) به پزشکی میگویند که به بیهوشی و فرایندهای مربوط به عمل جراحی می‌پردازد. نام کامل رشته بصورت بیهوشی، مراقبتهای ویژه و درد میباشد که امروزه

ادامه مطلب ...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

پیمایش به بالا