اهداف درمانی :
کمک به مراجعان در خودشناسی و خود اصلاحی نظیر:
• شناخت استعدادها ، توانائیها ، زعینها ، ارزشها و نگرشها
• کمک به مراجعان برای کسب اطلاعات لازم درباره موقعیت های گوناگون زندگی نظیر : انتخاب رشته تحصبلی ، شناخت شاغل ، همسریابی ، همسر گزینی و همسرداری و…
• کمک به مراجعان در ابراز احساسات و تخلیه هیجان ها و تلطیف عواطف
• کمک به سمت گیری از بروز و ظهور مشکلاتی که می تواند سر منشاء اختلالات با مشکلات عاطفی ، بی فناوری و اجتماعی شود
• کمک به مراجعان در یادگیری مهارت های لازم برای ایجاد روابط سالم و سازنده با افراد دیگر در جاذبه ، مدرسه و جامعه از طریق آموزش های مستقیم و غیر مستقیم
• تلاش برای شناخت و درمان بازسازی ها و اختلات شناختی – عاطفی و هیجانی ایجاد شده در مراجعانی
مشاوره روانشناسی در زمینه فردی مانند استرس , اضطراب , ترس , عدم اعتماد به نفس , شک , پشیمانی , شکست عشقی و … میتواند در انتخاب تصمیم آگاهانه کمک کند.
افراد برای موفق بودن و خوب ظاهر شدن در زمینههای مختلف نیاز دارند تا به خودشناسی کامل برسند و سعی کنند تا نقاط ضعف و قوت خودشان را شناسایی کنند و در جهت بهتر شدن و رشد شخصیشان تلاش کنند. گاهی افراد نمیتوانند در محیطهای مختلف مانند خانواده، مدرسه، دانشگاه، جمع دوستان، محیط کاری، روابط دوستی و عاشقانه خود خوب ظاهر شوند و بعد از مدتی دچار مشکل میشوند. علت این مشکل را میتوان در زمینههای مختلفی مانند عدم اعتماد بهنفس، مشکل در ابراز وجود، ناتوانی در بیان احساسات، استرس، اضطراب، افسردگی، نداشتن مدیریت مالی، وسواس فکری – عملی، ناتوانی در نه گفتن، مهارت ارتباطی ضعیف، عدم بلوغ فکری – عاطفی، نداشتن استقلال مالی، پایین بودن عزت نفس، عدم ثبات و ناتوانی در تصمیمگیری و… ریشهیابی کرد. تا زمانی که این مسائل ریشهیابی نشود و برطرف نشوند مشکل حل نخواهد شد.