یاران و همراهان صمیمی سلام. با مقاله ای نو در خدمت شما بانوان قدرتمند سرزمینم ایران هستم تا به شما عزیزان برخی از برترین متخصص اورولوژی (متخصص ارولوژی) یا اورولوژیست خانم در زمینه فوق تخصص اورولوژی زنان رو معرفی کنم. باشد تا دستان توانمند این عزیزان درمانگر بار بیماریتان را سبکتر گرداند. دکتر پیج را دنبال کنید.
بیماریهای اورولوژی هم مردان (بهترین دکتر فوق تخصص اورولوژی) و هم زنان را تحت تأثیر قرار میدهد، اما زنان ممکن است اختلالات متفاوتی مانند بیاختیاری ادرار، مشکلات دستگاه ادراری و کلیوی، عفونتهای دستگاه ادراری و… را تجربه کنند. به دلیل نزدیک بودن دستگاه ادراری به ناحیه تناسلی این بیماری در زنان شایعتر است. درمانهای مؤثری در حال حاضر برای برطرف کردن این مشکل در بانوان وجود دارد. که در ادامه و پس از نمایش لیست بهترین دکتر اورولوژی زنان در تهران بانوان خواهیم پرداخت.
1. دکتر سهیلا پیرو
متخصص اورولوژی – فوق تخصص اورولوژی زنان
بیوگرافی:
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری اورولوژی و بورد تخصصی جراحی کلیه و مثانه از دانشگاه شیراز
درمان های جراحی و مدیکال
بی اختیاری ادرار در زنان
سیستوسکپی و جراحی های آندوسکوپی
درمان سنگ های کلیوی و سنگ شکن
آدرس مطب | تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، خیابان نیام منظرنژاد، پلاک 60، طبقه 5 واحد 16 |
شماره تماس | 02122850161 – 02122850162 |
2. دکتر سیمین وحیدی
متخصص اورولوژی – فوق تخصص اورولوژی زنان
دکتر متخصص مجاری ادراری و جراح کلیه
نفر دوم برد تخصصی کلیه و مجاری ادراری
نفر اول نوآوری در جشنواره دکتر یلدا
گذراندن دوره لاپارسکوپی
مخترع دستگاه شبیه سازی جراحی لاپارسکوپی
مبتکر روش جدید در درمان بی اختیاری ادراری (روش جدید کم تهاجمی )
چاپ اول کتاب شعر سال ۸۸ با عنوان صدای محزون برف
چاپ کتاب دوم شعر سال ۹۵ با عنوان آدمک بندی
آدرس مطب | آیت الله کاشانی، نرسیده به فلکه دوم صادقیه، پلاک 10، زنگ سوم، طبقه دوم |
شماره تماس | 02144050881 |
3. دکتر بهاره مرغوب
متخصص اورولوژی – فوق تخصص اورولوژی زنان
آدرس مطب | خیابان ولیعصر – بالاتر از میدان ونک – کوچه شهید والی نژاد – بیمارستان شهید هاشمی نژاد |
شماره تماس | 02125015080 |
4. دکتر منصوره منصوری
متخصص اورولوژی – فوق تخصص اورولوژی زنان
بیوگرافی:
فارغ التحصیل پزشکی عمومی سال ۷۳ دانشگاه شهید بهشتی
سال ۷۷ تا ۸۱ رزیدنت جراحی کلیه و مجاری ادراری بیمارستان هاشمی نژاد ( دانشگاه علوم پزشکی ایران )
گواهینامه دوره تکمیل تخصصی ارولوژی زنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز سال ۹۴ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
Drmansoori
زمینه فعالیت تخصصی
تشخیص و درمان کلیه بیماریهای مربوط به سیستم ادراری
زمینه فعالیت فوق تخصصی
تشخیص و درمان انواع بی اختیاری ادراری به شیوههای جراحی و غیر جراحی
درمان اختلالات عملکردی مجرای ادرار و مثانه
درمان اختلالات جنسی بانوان
آدرس مطب | تهران، میدان ونک، ملاصدرا شیراز شمالی، خیابان معصومی، پلاک 9 واحد 3 |
شماره تماس | 02188216986 |
5. دکتر اکبر اخوان تفتی
متخصص اورولوژی – فوق تخصص اورولوژی زنان
آدرس مطب | خیابان ولیعصر ضلعجنوبی میدان ونک نبش خیابان بیستم گاندی ساختمان پزشکان شماره 20 |
شماره تماس | 02188888962 |
6. دکتر مهری مهراد
متخصص اورولوژی – فوق تخصص اورولوژی زنان
فوق تخصص مثانه
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری
فوق تخصص مشکلات ادراری و بی اختیاری ادراری
نماینده انجمن علمی INUS در ایران و کشورهای منطقه
با فرهنگ چک آپ کلیه و مجاری ادراری از ابتلا به بیماری های آن پیشگیری کنیم:
در این مطلب به چکیده ای از مشکلات رایج کلیه ، مجاری ادرار و راههای پیشگیری و درمان آن اشاره شده است.
برخی از افراد هستند که برای رفتن به مطب پزشک یا آزمایشگاه ها و بیمارستان ها تردید دارند و تا جایی که امکان دارد مراجعه به این مراکز را به تعویق می اندازند.
زیرا این محیط ها کمی برایشان استرس آور است و همیشه باید برای طی کردن مراحل پزشکی خود در این ترافیک سرسام آور،از یک طرف شهر به سمت دیگر بروند.اما دیگر نگران نباشد ما مکانی را به شما معرفی میکنیم که با طراحی داخلی بسیار زیبا ،دلنشین و پوشش های رنگی که شادی و آرامش را برای بیماران فراهم میکند.
دکتر مهری مراد، متخصص اورولوزی (جراحی و متخصص کلیه و مجاری ادرار)این شرایط را برای شهروندان عزیز ایجاد کرده است.در این بخش به امکانات بیشتر این مرکز اشاره میکنیم.در مرکز دکتر مهراد برای اولین بار برای بیماران کلیه و مجاری ادرار که قادر به مراجعه در مطب نیستند،تیم مجرب همراه با دستگاهای پرتابل برای ویزیت و سرویس دهی در منزل در نظر گرفته شده است.
آدرس مطب | تهران، خیابان زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، پلاک ۱۰۰، واحد ۱۰۲ |
شماره تماس | ۰۲۱۲۲۰۳۵۵۷۳ |
7. دکتر مریم تراب پرهیز
متخصص اورولوژی – فوق تخصص اورولوژی زنان
بیوگرافی:
جراح و متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
پس از گذراندن پزشکی عمومی و با توجه به نبودن پزشک ارولوژی خانم در مناطق مختلف کشور ، در رشته ارولوژی تخصص گرفتم.
همزمان استخدام شرکت نفت شده و در مناطق مختلف و محروم جنوب خدمت کردم.
جهت رفاه حال بیماران خانم ، دوره های تکمیلی در رشته بی اختیاری خانم ها و روشهای نوین درمان بی اختیاری را در فرانسه تحت نظر دکتر پاسکال و در ایتالیا تحت نظر دکتر آلتونا گذراندم
در حال حاضر در مطب خصوصی و بیمارستان فوق تخصصی دی و بیمارستان فوق تخصصی لاله مشغول به کار میباشم.
آدرس مطب | ونک – خیابان گاندی یکم – پلاک 24 |
شماره تماس | 02188775457 |
اورولوژی زنان چیست؟
اورولوژی شاخهای از علم پزشکی است که شامل بیماری و اختلالات ایجاد شده در دستگاه ادراری میشود. بیماریهایی که کلیهها، غدد فوق کلیوی، مثانه و مجاری ادرار را درگیر خود خواهد کرد. اورولوژی زنان و ترمیمی به عنوان یک زیر تخصص اورولوژی شناخته میشود که بیماران مبتلا به بیاختیاری ادرار، بیماریهای اورولوژی و بازسازی مجاری ادراری را درمان و ارزیابی میکند.
اورولوژی زنان به عنوان یک زیر مجموعه از فوق تخصص اورولوژی زنان و ترمیمی شناخته میشود که بیشتر به بررسی و درمان شرایطی مانند پرکاری مثانه، افتادگی اندام لگنی و بیاختیاری ادرار میپردازد. دکتر متخصص در این زمینه آگاهی کامل و شناخت کافی از کف لگن زنان داشته و در درمان آن تخصص دارد.
بیماریهای مرتبط با اورولوژی زنان
اورولوژی با هدف شناسایی، بررسی و درمان شرایطی که زنان به آن گرفتار شدهاند، انجام میشود. برخی از این بیماریها عبارتاند از:
۱. بیاختیاری ادرار
یکی از بیماریهای شایع که زنان را درگیر میکند، بیاختیاری ادرار است. این عارضه در دو نوع استرسی که در هنگام خنده، عطسه، سرفه، بلند کردن اجسام سنگین و یا انجام تمرینات ورزشی رخ دهد. این بیماری به علت ضعیف شدن کف لگن و حرکت بیش از حد مجاری ادرار ایجاد میشود.
۲. مثانه بیش فعال
نوعی از بیاختیاری ادرار است که با نشانههایی مانند افزایش دفعات و فوریت ادرار کردن شناسایی میشود. در این حالت اغلب زنان برای رفتن به دستشویی باید شبها از خواب بیدار شوند. پرکاری مثانه به دلیل ماهیچههایی است که بیش از اندازه منقبض شدهاند.
۳. افتادگی لگن
افتادگی اندام لگن زمانی اتفاق میافتد که عضلات، پوست، رباطها و سایر ساختارهای حمایتی دستگاه تناسلی و اطراف واژن ضعیف شده و باعث میشود اندامهای لگنی مانند مثانه از موقعیت طبیعی خود خارج شوند. همراه با افزایش سن و تعداد دفعات بارداری، افتادگی لگن بیشتر در زنان مسنتر دیده میشود. عوامل متعدد دیگری مانند ژنتیک، یبوست مزمن، فشار بیش از اندازه در اثر بلند کردن اجسام سنگین و… موجب بروز این عارضه در زنان میشود. شیوههای درمانی مختلفی از جمله روشهای جراحی و غیر تهاجمی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد.
۴. مشکلات کف لگن
کف لگن شامل کاسهای از عضلات است که مثانه، واژن و رکتوم را پشتیبانی میکند. با انقباض و شل کردن این عضلات، حرکات روده و مثانه خود را میتوانید کنترل کنید. عضلات میتوانند تحریک، پاره و ضعیف شوند این مورد بیشتر پس از زایمان ایجاد میشود.
اختلال عملکرد کف لگن اغلب بدون جراحی و برقراری هماهنگی بین عضلات قابل درمان است.
۵. عفونتهای دستگاه ادراری
عفونتهای ادراری ناشی از عفونتهای باکتریایی در دستگاه ادراری هستند که با احساس درد همراه خواهد بود. این عارضه باعث تکرر ادرار، خون در ادرار، گرفتگی عضلات یا حالت تهوع در زنان شود. تقریباً از هر پنج زن یکی از آنها در طول زندگی خود به عفونت ادراری مبتلا شده است.
۶. سنگ و بیماریهای کلیه
کلیهها اندام لوبیایی شکلی هستند که خون را از ناخالصیها تصفیه میکنند و همراه با تولید ادرار آنها را از بدن خارج میکنند. سنگ کلیه زمانی رخ میدهد که مواد معدنی و املاح موجود در ادرار با هم جمع شده و این موجب تشکیل سنگ میشود. اندازه آنها از یک دانه شن تا یک گردو متغیر است. سنگهای کوچکتر همراه با ادرار با احساس درد ناراحتکنندهای دفع میشوند. در مورد سنگهای بزرگتر نیاز است تا درمان و شیوه خاصی به کار برده شود.
افرادی که درگیر بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون بالا هستند به بیماری مزمن کلیه مبتلا میشوند. علاوه بر این در اثر سنگ کلیه، عفونت ادراری، انسداد، ایجاد زخم ناشی از جراحی یا جراحت و لخته شدن خون میتواند موجب ایجاد اختلال در عملکرد کلیهها شده و در اثر عدم تخلیه ادرار توسط یک یا ه دوی آنها متورم شوند و بیماری هیدرو نفروز تشکیل شود.
۷. درد لگن یا سیستیت بینابینی
سندروم درد مثانه یا سیستیت بینابینی وضعیتی است که موجب میشود افراد دچار درد در ناحیه مثانه شده و نیاز به دفع مکرر ادرار داشته باشند. این عارضه در زنان شایعتر است. علائم این بیماری میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برای درمان متخصص اورولوژی زنان از فیزیوتراپی، مصرف دارو و در نهایت جراحی استفاده میکند.
چه زمانی باید به متخصص اورولوژی مراجعه کرد؟
هرگاه بانوان با هر یک از علائم زیر مواجه شدند باید به یک متخصص اورولوژیست مراجعه کنند تا مشکلات آنها برطرف و درمان شود. نشانههایی که نیاز است به متخصص مراجعه کنید، شامل موارد زیر است:
- مشاهده خون در ادرار
- احساس درد در ناحیه شکم یا لگن
- کدر شدن رنگ ادرار
- میل مکرر به ادرار کردن
- احساس درد یا سوزش در هنگام ادرار کردن
- عفونتهای مکرر دستگاه ادراری
- نشست ادرار
سن مناسب برای مراجعه به متخصص اورولوژی زنان
افراد در هر سنی ممکن است با مشکلات اورولوژی مواجه شوند و برای درمان اختلالات ایجاد شده در دستگاه ادراری خود نیاز به مراجعه یک متخصص اورولوژی داشته باشند. بیشترین آمار مربوط به زنان ۴۰ سال به بالا است که همراه با افزایش سن و داشتن زایمان با برخی بیماریهای زنانه مواجه میشوند.
اندامهای تحت درمان با اورولوژی
اورولوژی در زنان با بررسی و انجام معاینات فیزیکی توسط متخصص بر روی بخشهای مختلف بدن انجام میشود. از جمله آنها عبارتاند از:
- کلیهها که وظیفه خارج کردن مواد اضافی از بدن با کمک ادرار را بر عهده دارند.
- حالب یا همان لولههای متصل بین کلیه و مثانه
- مثانه، محل ذخیره ادرار
- مجاری ادراری که از مثانه به سمت خارج بدن قرار دارند.
متخصص اورولوژی کیست؟
متخصص اورولوژی با هدف شناسایی و درمان بیماریهای دستگاه ادراری در زنان و مردان، در این زمینه تحصیل کرده است. اورولوژیست میتواند با آگاهی کاکلی که از دستگاه و مجاری ادراری دارد هر بیماری در این بخش از بدن را درمان کند.
دقت داشته باشید که متخصص زنان و زایمان بیشتر به مسائل مربوط به سلامتی زنان مانند اختلالات پریودی، باروری، یائسگی و… پرداخته و آنها را درمان میکند این در حالی است که یک متخصص اورولوژی با هدف برطرف کردن مشکلات دستگاه ادراری مانند عفونتها، بیاختیاری، سرطان و… به بررسی و معاینه بیمار خود میپردازد. متخصص اورولوژی با تجویز آزمایشهای مختلف، بیماری را تشخیص داده و شیوه درمانی مناسب را انتخاب میکند.
کلام پایانی
اورولوژی زنان شرایطی است که در آن بانوان مبتلا به بیماریهای مرتبط با دستگاه تناسلی و مجاری ادرار شناسایی شده و درمان میشوند. این عارضه میتواند با علائم متعددی مانند احساس درد، سوزش ادرار، تکرر ادرار، تغییر رنگ آن و… به وجود آید. بیماریهای گوناگونی از جمله افتادگی لگن، درد کف لگن، سنگ کلیه، عفونتهای ادراری و… در اورولوژی زنان قابل درمان هستند.
منابع:
https://my.clevelandclinic.org/health/articles/21884-urologist
https://www.fitzwilliamhospital.co.uk/treatments/female-urology
در doctorpage بیابید: پزشکان (فوق تخصصین ارولوژی زنان)
مقالات پیشنهادی :
*دکتر پیج ، همراه همیشگی شما در لحظه های سخت انتخاب*